Хіти тижня. Червона ікра, шашлики і краби: Як на Росії відбуває покарання жорстокий вбивця (фото)

У середу, 7 листопада, глава Слідчого комітету Росії (СКР) Олександр Бастрикін доручив слідчим дати «жорстку правову оцінку» діям співробітників колонії в Амурській області, де відбуває термін член сумнозвісної банди Цапків В'ячеслав Ціпов'яз.

Про перевірку повідомила офіційний представник СКР Світлана Петренко, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

«Голова Слідчого комітету РФ доручив взяти на контроль в центральному апараті хід проведення перевірки, в рамках якої потрібно дати жорстку правову оцінку діям співробітників виправної установи, які прагнули, судячи з матеріалів ЗМІ, полегшити умови відбування покарання особі, яка вчинила жахливі злочини проти особистості», - зазначає Петренко.
Приводом для проведення перевірки стало бурхливе обговорення в соціальних мережах і російських ЗМІ, викликане публікацією фотографій, на яких Ціпов'яз, засуджений на 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, влаштував справжній бенкет. Обід за гратами жорстокого вбивці, судячи зі знімків, складався з крабів, червоної ікри і шашликів, які тут же були приготовлені на мангалі.

Спочатку знімками зацікавилася Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії. Вона встановила, що фотографії справжні. Зроблені вони були в 2015 році. Матеріали були передані в СКР.

Нагадаємо, банда Цапків діяла протягом 10 років в станиці Кущевська на Кубані. Її очолювали брати Микола і Сергій Цапки і їх матір. Вони тримали в страху всю округу, стягуючи данину з місцевих фермерів. В'ячеслав Ціпов'яз був правою рукою Сергія. 4 листопада 2010 року бандити вбили в станиці 12 осіб. Це були фермер Сервер Аметов і його сім'я, а також приїхавші до них в гості Володимир Мироненко з сім'єю. Нелюди не пощадили навіть маленьких дітей, включаючи дев'ятимісячну внучку Аметова. Тіла жертв бандити облили бензином і підпалили. Але повністю замести сліди Цапкам не вдалося.
Про страшне вбивство стало відомо в Москві. Цапків вже не могли прикрити їх покровителі, які займали високі пости в Краснодарі. Членів банди заарештували. Процес над ними тривав довго. У листопаді 2011 року Сергій Цапок дав свідчення. Його і членів банди визнали винними у вбивстві 19 осіб у цілому. Сергію дали довічне. 7 липня 2014 року його знайшли мертвим в СІЗО в Краснодарі. Офіційна причина смерті - інсульт. До нього в слідчому ізоляторі наклали на себе руки ще три члена банди.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...