Хіти тижня. Чому священнослужителі тікають від УПЦ МП: Історія одного капелана та "московських попів" з Києво-Печерської лаври

Капелан 30-ї бригади, який перейшов після початку російської агресії в Україні з Московського до Київського патріархату, отець Сергій Дмитрієв жодного разу не зустрічав на фронті священнослужителів Московського патріархату.

Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передають Патріоти України.

“Найобразливіше для мене було під час поїздок на фронт, коли постало питання, а чи є там священики Московського патріархату. Я чув, що є ще хтось, якісь отці, яких я не зустрічав. І мені почали телефонувати журналісти, щоб я дав інтерв’ю як священик Московського патріархату. Я не хотів бути такою ширмою і білилом для своєї церкви… Я вбачав у цьому брехню, нечесність”, – зазначив він.

Дмитрієв розповів, як одного разу приїхав до Києво-Печерської лаври після довгої поїздки на автомобілі зоною АТО.

“Я заїхав до Лаври, ну все-таки це ж моя церква. І попросив, мені потрібно було на той момент 500 грн, поміняти чотири колеса. На цій резині вже їхати було неможливо. І мені сказали, що грошей немає, все складно і так далі. Я просто пишу пост у Facebook і дивлюся, хто мені надсилає гроші – греко-католики, Київський патріархат… І я думаю: “А що я роблю у цій церкві?” – розповів він.

Священик додав, що згадав слова знайомого служителя Московського патріархату, який говорив йому: “Якщо церква живе не за правилами і не за любов’ю – значить, це церква не твоя. Поклади хрест… і йди”.

“Я хреста не поклав, тому що хрест купував за свої гроші. І ось я так сказав своїм парафіянам: “Ну скільки ми перебуватимемо у структурі, яка працює проти України, знищує українців. Ми не приносимо жодної користі, ні для душі, ні для порятунку життів… Можливо, потрібно будувати свою церкву в Україні для українців”, – підсумував він.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...