Хіти тижня. Чудо-напій, доступний всім: Вчені розповіли, що захищає від інфаркту

Вчені з Великобританії заявили, що зелений чай захищає від інфаркту. Зокрема, мова йде про компонент зеленого чаю (епігаллокатехін-3-галлат), повідомляють Патріоти України.

Співробітники Ланкастерського і Лідського університетів змогли переконатися в своєму новому дослідженні в тому, що спостережуваний ними катехін зеленого чаю руйнує і розчиняє потенційно небезпечні білкові бляшки, якіналипають на внутрішні стінки судин і артерій і сприяють тим самим розвитку атеросклерозу.

Атеросклероз характеризується скупченням жирового матеріалу всередині артерій - з цього жиру формуються атеросклеротичні бляшки, які ростуть у розмірі і порушують нормальний кровотік. У результаті зростає ризик серцевого нападу або інсульту.

Чи означає нове дослідження, що вживанням зеленого чаю можна знищити атеросклеротичні бляшки і уникнути інсульту? На жаль, ні. Можливо тільки зменшити вірогідність хвороби. Для повного руйнування бляшок потрібно випити надто велику кількість напою. Однак вчені ведуть активні пошуки оптимальних способів транспортування епігаллокатехіна-3-галлата до бляшок - наприклад, шляхом ін'єкції.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...