Хіти тижня. "Давай, роздягайся, лягай, будеш богатирів обслуговувати": Лейтенант ЗСУ подала заяву на командира частини за систематичні сексуальні домагання

Скандал стався у військовій частині А1358 в Хмельницькій області

Лейтенант Валерія Сікал

На Хмельниччині жінка-офіцер ЗСУ заявила в поліцію на свого командира, звинувативши того в сексуальних домаганнях, передають Патріоти України з посиланням на вінницький портал 20 хвилин.

Лейтенант Валерія Сікал зважилася заявити в поліцію на свого командира Віктора Іваніва через рік знущань. "Тільки я прийшла в частину, старші жінки радили менше потрапляти командиру на очі, тому що він любить молоденьких дівчат", - так розповідає вона про свою службу у військовій частині А1358 в Хмельницькій області

За словами дівчини, військовий спочатку часто викликав її до себе і примушував до статевих стосунків, чіплявся, говорив неприємні речі, обіцяв за поступливість легку службу.

Лейтенант систематично відмовляла - і тоді починалися знущання. Іванів, за словами дівчини, принижував її перед молодшими за званням, викликав в готель для відряджених і до своєї цивільної машини на КПП.

За її словами, виклики через чергову частину фіксуються, тому можна довести підвищений інтерес до неї з боку командира.

"Він наказує, що "ти маєш вступити зі мною в сексуальний зв'язок, і тоді у тебе в службі все добре, все класно, без проблем. Якщо цього не зробиш, то я тобі покажу всі "принади" армії", - розповіла Валерія.

"Під час розмови він хапає мене за руки, гладить по нозі, обіймає, притискає до себе або до стіни. Постійно змушує в контакт. Я, як тільки можу, біжу від нього, намагаюся уникнути", - додає вона.

Військова розповіла, що одного разу під час нічного чергування командир зайшов до кімнати відпочинку зі своїм першим заступником зі словами: "Давай, роздягайся, лягай, будеш богатирів обслуговувати".

Зараз Сікал знаходиться не у військовій частині.

"Як на мене відкрите посадова розслідування про залишення частини, але є рішення лікарської комісії про те, що я після операції потребую відпустки на термін 30 календарних днів", - пояснила вона.

Дівчина каже, що перенесла операцію на хребті. Вона переносила важкі боєприпаси, виконуючи службові обов'язки.

Коли зірвала спину, командир у відпустку за станом здоров'я не відпустив, велів з госпіталю повертатися в частину, а чоловіка (теж військового) не пускав на територію. Після цього Валерія і зважилася розповісти про домаганнях.

Головне управління Нацполіції у Вінницькій області порушило кримінальну справу за заявою лейтенантки через примус до вступу в поло зв'язок.

Заява про домаганнях у дівчини взяли не відразу. Спочатку вона намагалася подати її в Хмельницькій області, де і проходить службу. Однак там, каже, з неї просто посміялися.

За словами голова ГО "Ревізія влади" Віталія Павловського, який допомагає подружжю Сікал, поліцейські не хотіли говорити з Валерією в присутності її чоловіка і не сильно охоче приймали заяву.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...