Хіти тижня. Держава не допоможе? З’явився невтішний прогноз щодо пенсій в Україні

Якщо українці хочуть забезпечити собі безбідну старість, їм варто робити заощадження.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Нова пенсійна реформа не буде працювати в конкретних нинішніх економічних умовах в Україні. В Україні на сьогоднішній день діє солідарна пенсійна система, але тепер вона стала нежиттєздатною, а запустити анонсовану Кабміном накопичувальну систему буде дуже непросто. В даному випадку, якщо українці хочуть забезпечити собі безбідну старість, їм не варто розраховувати на державу, повідомляють Патріоти України з посиланням на канал «Україна».

“В Україні на сьогоднішній день 12 млн. пенсіонерів, а працюючого населення приблизно 10-11 млн. Крім того, 6 млн. – люди, які працюють в державній сфері, і зарплата яких не дуже висока. Відповідно, утримувати таку кількість пенсіонерів наша економіка не може “, – пояснив економічний експерт Віталій Кузьмін.

На думку експерта, солідарна пенсійна система може добре працювати тільки в тому випадку, коли

“У нас на сьогоднішній день ситуація спрямована катастрофічно в іншу сторону, плюс величезна кількість людей виїжджає за кордон. Це працездатне населення, яке і повинно заробляти пенсіонерам на пенсію”, – зазначив він.

Економіст зазначив, ввести накопичувач пенсійну систему складно для українських реалій.

“Ми можемо прийняти закон, але запустити цю систему буде досить складно в наших реаліях. Щоб накопичувальна система працювала, потрібна збалансована економіка, щоб не було нинішніх 17% інфляції“.

За його словами, при накопичувальній системі пенсійні фонди, куди українці будуть вкладати кошти, повинні їх десь розміщувати, щоб вони працювали.

“Повинен працювати фондовий ринок, а в Україні він не працює. У що вкладати ці кошти? Це повинні бути підприємства, які мають найвищий рівень довіри. У нас таких підприємств немає, у нас до банків немає довіри. За кордоном є величезні компанії і корпорації, в акції яких вкладаються ці кошти, вони працюють. А нам нікуди вкладати ці кошти “, – пояснює екеономіст.

“Моя порада всім – якщо ви хочете нормально себе почувати на пенсії, ви повинні піклуватися про свою пенсію вже сьогодні і самі, і не розраховувати на державу, а думати, яким чином ваш капітал помножити, куди вкласти кошти, щоб вони починали працювати, щоб коли ви вийдете на пенсію, у вас були власні заощадження, – підвів підсумки Віталій Кузьмін.

Нагадаємо, що влада України планує вже з 2019 року в рамках реформування пенсійної системи впровадження її другого рівня – накопичувального. Мається на увазі, що з зарплат людей будуть відраховувати додаткові відсотки.


Опублікував: Інна Мартинчук

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...