Хіти тижня. "Детские крики и плач "Мама, мамочка": Жахливі кадри пожежі в ТРЦ Кемерово (відео)

В інтернеті розмістили відео паніки, що охопила людей на початку пожежі в ТЦ "Зимова вишня" в російському Кемерово.

На кадрах, які публікує "Інцидент. Кемерово", чути крики і плач, передають Патріоти України. У будівлі творився хаос. Люди шукали засоби захисту. "Дайте противогазы... Мама, мамочка...", - чути в запису.

Охранник торгового центру "Зимова вишня" в Кемерово, де сталася масштабна пожежа з 48 загиблими, розповів, як рятував дітей, повідомляє Telegram-канал Mash.

"Я проходил игровую зону где-то за пять минут до пожара. В этот момент аниматоры и гости готовили столики. Там что-то отмечали. Были точно свечи, я помню. Я отошел подальше, к гоночной игровой зоне. Я пошел разбираться с подростками, которые играли, не оплатив", - згадує охоронець подію.
За його словами, він зібрав цих десятьох хлопців і дівчат і вигнав їх на вулицю. Як тільки вони вийшли, чоловік раптом побачив, що йде дим звідкись. Він розповів, що потім почалася сильна паніка, але ліфти чомусь працювали, не спрацювала і пожежна сигналізація.

"Воды не было, сигнализации не было. Недавно к нам приезжали, все проверяли. Я знаю, должны лифты отключиться. Но они работали, значит все сломалось. Все кричали и бежали", - зазначив охоронець.

"Тогда я пошел спасать детей. Я просто их хватал и таскал. Не знаю сколько. Десять пятнадцать, просто бегал, пока дышать было чем", - додав він.
Директор активіті-парку "Круча", розташованого на четвертому поверсі торгового центру, Юлія Богданова вважає, що трапився пожежа - це "стовідсотковий підпал".

Ключовий свідок у справі про пожежу в ТЦ - аніматор на ім'я Євген. На допиті він дав свідчення, що бачив підлітків, які нібито підпалили поролон в ігровій кімнаті. За іншою версією, причиною пожежі могли стати свічки, які запалили під час дитячого свята. Всього вже допитані близько 60 осіб.

Відзначається, що серед загиблих під час пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово виявилася родичка губернатора області Амана Тулєєва, повідомили "РИА Новости" в прес-службі регіональної адміністрації.

"Стало известно, что одной из погибших на пожаре в ТЦ оказалась 11-летняя родственница губернатора Амана Тулеева" - сказав співрозмовник агентства.

Опублікував: Олег Устименко

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...