
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Верховна Рада України включила до порядку денного сесії законопроєкт про право на володіння на цивільну вогнепальну зброю. Буде створено Єдиний держреєстр зброї, який вестиме Міністерство внутрішніх справ, володіння зброєю без внесення в реєстр заборон...
У Німеччині кокаїн продають дешевше, ніж раніше, і те, що відбувається, можна назвати "білим цунамі". Про це 26 листопада пише Der Spiegel, передають Патріоти України. Посилаючись на спостереження некомерційної організації Prop, яка 55 років надає допо...