Хіти тижня. Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

Довірливим європейцям пропонували "вигідні інвестиції": Українські прокурори разом із колегами з ЄС викрили шахрайську схему

субота, 22 листопад 2025, 21:02

Офіс генпрокурора України (ОГП) спільно з європейськими партнерами припинила діяльність організованої групи, яка в шахрайський спосіб привласнювала кошти громадян Європейського союзу. Як повідомив генеральний прокурор Руслан Кравченко в Telegram, у меж...

"Українські працюють, але дуже погано": На Дніпропетровщині транслювались російські телеканали (скріншот)

субота, 22 листопад 2025, 19:29

У деяких жителів Синельниківського району Дніпропетровської області з’явилися російські телеканали. Про це Суспільному повідомила жителька Славгородської громади Тетяна, передають Патріоти України. Вона зазначила, що сьогодні зранку в меню цифрового еф...