
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
В Україні з січня 2026-го на 12 місяців збільшиться вимога щодо виходу на пенсію в 60 чи в 63 роки. Так, щоб вчасно отримати пенсію, треба буде мати щонайменше 33 роки стажу. Водночас норма для виходу на пенсію в 63 роки зросте до 23 років стажу. Про ...
Нове археологічне відкриття вразило вчених: на дні озера Біва в Японії знайдено практично цілу керамічну посудину, вік якої перевищує 10 000 років. Ця незвичайна знахідка, яка стала одним із найдавніших відомих керамічних артефактів у світі. Вчені прип...