Хіти тижня. Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

Ціни знову зміняться: Українцям пояснили, які важливі продукти значно подорожчають до кінця року

вівторок, 2 грудень 2025, 6:33

В Україні до кінця року зростатиме попит на подарункові набори, алкогольні напої, делікатеси, овочі. Картопля, буряк, морква, цибуля можуть зрости у ціні до кінця року в межах 2-5%. Про це йдеться в матеріалі Novyny.live, передають Патріоти України. ....

Чому в СРСР ставили подвійні двері у хрущовках - що ховали радянські архітектори

вівторок, 2 грудень 2025, 6:05

Старі хрущовки й сьогодні зберігають архітектурні рішення, які здаються незрозумілими сучасному мешканцю. Одне з них - подвійні вхідні двері. Попри зовнішню простоту, це було цілком практичне рішення, продиктоване теплотехнічними недоліками раннього ма...