Хіти тижня. Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

"Зла Мавка": Посолка Канади зробила татуювання, щоб підтримати українок в окупації (фото)

неділя, 11 травень 2025, 16:48

Посол Канади в Україні Наталка Цмоць зробила на руці татуювання із символом жіночого руху спротиву на тимчасово окупованих територіях «Зла Мавка». Про це вона розповіла на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. «На знак солідарності з ...

"Не перестану любити Достоєвського через Путіна": Кастинг-директорка різко відреагувала на заяву української акторки

неділя, 11 травень 2025, 16:12

Українська кастинг-директорка і мама захисника "Азовсталі" Алла Самойленко публічно висловила незгоду з позицією української акторки Надії Марінки, яка заявила, що "не перестане любити Достоєвського через те, що витворяє Путін...", передають Патріоти У...