
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Бельгійський вундеркінд Лоран Сімонс у 15 років захистив свою другу докторську дисертацію — першу він отримав ще в 12. Хлопець завершив школу у восьмирічному віці, в 11 років став магістром, а зараз працює над третьою науковою ступінню у Мюнхенському ц...
Німецький тенісист Даніель Альтмаєр, який є 46-ю ракеткою світу, відзначився скандальним святкуванням весілля, повідомляють Патріоти України. Він одружився зі своєю нареченою, мексиканкою Пауліною Аньєто. Пара, яка заручилася у січні цього року, провел...