
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
В Одесі розгорівся скандал через відкриття нового закладу Cat Lounge у ТЦ «Афіни», в якому пропонують за гроші взяти в оренду кошенят. Зоозахисники стверджують, що від такої діяльності двоє тваринок вже загинуло. Про це повідомило місцеве видання «Думс...
Захисника сумської Вікторії Андрія Дєдяєва забрали до територіального центру комплектування (ТЦК). Про це повідомляє UA-Футбол, передають Патріоти України. Інцидент стався у Кам’янському, де Дєдяєв проводив відпустку та підтримував форму грою у мініфут...