Хіти тижня. Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

Буде удар! В Україні продукти подорожчають на 30% - що й чому може так зрости в ціні вже найближчим часом

четвер, 11 грудень 2025, 5:50

На тлі проблем із подачею електроенергії в Україні, коли за добу світло є лише 8 годин, можуть дуже сильно зрости ціни на м'ясо та молочну продукцію. Подорожчання становитиме до 30%, передають Патріоти України. Про це з посиланням на заступника голови ...

Не все пропало: В "Укренерго" озвучили фактори, які можуть скоротити графіки відключень

середа, 10 грудень 2025, 23:55

Після восьмої масованої російської атаки на енергосистему України ситуація залишається складною, але контрольованою. Про це заявив глава правління "Укренерго" Віталій Зайченко в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. За його слов...