
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
З 1 січня 2026 року в Україні набуває чинності черговий етап підвищення акцизного податку на пальне, передбачений ухваленим раніше законодавством. Новини.LIVE з'ясовували, як на заправках може змінитися ціна на бензин, дизельне пальне та автогаз, пере...
У соцмережах з'явилася інформація, що в Україні нібито скасовуватимуть відстрочки від мобілізації для осіб з інвалідністю 3 групи. Однак насправді інтерпретація звучить інакше. Про це у Facebook розповіла адвокатка Дар'я Тарасенко, передають Патріоти У...