
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
У проєкті держбюджету-2026, де дефіцит сягнув рекордних 18,5% ВВП, закладено суттєве збільшення витрат на народних депутатів - доплати на їхнє “утримання” зростають на 120 тисяч гривень. Після перерахунку загальний місячний дохід парламентарів становит...
У Сінгапурі 67-річний чоловік протягом 30 років жив на дві сімʼї. Він мав кількох дітей від двох дружин одночасно, передають Патріоти України. Як повідомило медіа CNA, з першою дружиною, яка була його ровесницею, сінгапурець, на імʼя Нга познайомився щ...