
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
У Тернополі знайшли живим 20-річного хлопця, який опинився під завалами житлового будинку внаслідок російської атаки на місто у середу, 19 листопада. Про це "Суспільному" розповіли родичі юнака, передають Патріоти України. Раніше матір хлопця розповіда...
У Черкаській області сина міської голови одного з міст підозрюють у тому, що він незаконно отримав інвалідність та соцвиплати, а потім програв гроші в онлайн-казино. Про це у середу, 19 листопада, повідомила Нацполіція, передають Патріоти України. За д...