
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Представниця України 10-річна Софія Нерсесян із піснею "Мотанка" посіла друге місце на Дитячому Євробаченні 2025. Про це пише Суспільне, передають Патріоти України. Цьогоріч конкурс відбувся 13 грудня у Тбілісі, Грузії. За підсумками голосування журі т...
Влада Румунунії підтвердила виявлення прокази у двох масажисток. Як пише Reuters, вони працювали разом у спа-центрі міста Клуж. Це місто на північному заході країни, воно є другим за чисельністю населення містом Румунії, зазначають Патріоти України. У ...