
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
Головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький певен, що війна в Україні завершиться до 15 січня 2026 року - про це він заявив під час зустрічі з бізнес-клубом Inspira, передають Патріоти України. За словами рабина, саме після цієї дати Україну очікує період...
Купівля власного житла для внутрішньо переміщених осіб - це не лише питання комфорту, а й важливий крок до стабільності. Однак у багатьох виникає питання щодо того, чи не стане це підставою для припинення державної допомоги. Про те, у яких випадках пр...