Хіти тижня. Доступний всім! Названо продукт, який запобігає розвитку раку

Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.

"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).

Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.

Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.

Авто опинилось в крижаній воді: Під Херсоном поліцейські та очевидці не дали загинути 82-річному водієві (фото)

субота, 22 січень 2022, 19:28

У суботу, 22 січня, на Херсонщині поліцейські врятували життя 82-річного чоловіка, машина якого з'їхала до Каховського магістрального каналу. Про щасливий порятунок людини розповіли на порталі МВС, передають Патріоти України. Інцидент стався поблизу се...

З архіву ПУ. "Я встигала купити вареної ковбаси, кока-колу, прийти додому і накрити стіл": Леся Нікітюк розповіла, як підпільно торгувала на ринку (відео)

субота, 22 січень 2022, 19:00

Українська телеведуча Леся Нікітю розповіла про те, як в дитинстві торгувала продуктами на ринку. Так, за словами зірки, вона робила це у таємниці від своїх батьків - підпільно. Такими подробицями Нікітюк поділилася в інтерв'ю YouTube-програмі "В гостя...