
Вживання в їжу м'якоті і кісточок гранатів знижує ймовірність розвитку раку, а також пригнічує запалення в кишечнику. До такого висновку прийшла група біологів з Індії і США, йдеться в статті, опублікованій у журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України.
"Наші колеги раніше вважали, що речовини, присутні в м'якоті і кісточках гранатів, просто пригнічують запалення. Ми з'ясували, що на цьому їх користь не обмежується", - заявив учений Раджбір Сінгх з університету Луїсвілля (США).
Він зазначив, що вже давно відомо, що бактерії поглинають частину флавонолів, рослинних сигнальних молекул і антиоксидантів, і перетворюють їх в низку інших речовин.
Досліди показали, що екстракт граната, "переварений" бактеріями, впливав на склад слизу, що покриває стінки кишечника. Рчовина захищала організм від проникнення токсинів та інших чужорідних молекул з їжі, а також значно знижувала ймовірність розвитку раку, додається в матеріалі.
В Україні мінімальний розмір пенсії становить 2,36 тис. грн, а в середньому виплати дорівнюють 6,43 тис. грн. Водночас, існує категорія громадян, якій гарантують мінімальний розмір пенсії, що перевищує 9 тис. грн щомісяця. Про це повідомляють Новини.LI...
Свіжа статистика продажів вживаних автомобілів в Україні показала масовий інтерес покупців до найдешевших машин на ринку. Саме така роль відведена транспортним засобам з пробігом, попит на які помітно збільшився, передають Патріоти України. Жовтневий р...