Вчені з німецького університету Ерлангена-Нюрнберга виявили нові корисні властивості пива. Зокрема, мова йде про дві речовини, що входять до його складу, повідомляють Патріоти України.
Ці хімічні сполуки мають назви "ксантогумол" та "ізо-альфа-гіркі кислоти", які містяться у хмелі. Як повідомили в прес-службі університету, вони допомагають запобігти одразу кільком захворюванням печінки.
Ізо-альфа-гіркі кислоти, своює чергою, стримують різні ураження печінки і позитивно впливають на обмін глюкози в організмі.
"Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років", - в цьому італійському прислів'ї, можливо, більше правди, ніж очікувалося", - підсумували результати досліджень в університеті.
Але найнесподіванішу корисну властивість пива виявила група британських і нідерландських вчених: один кухоль хмільного напою значно покращує здатність говорити іноземною мовою.
Міністерство енергетики підготувало плани резервного забезпечення населених пунктів газом та обмежень його постачання у випадку дефіциту ресурсу після ворожих обстрілів газової інфраструктури, передають Патріоти України з посиланням на слова заступник...
Шевченківський районний суд Запоріжжя виніс вирок місцевому жителю, який відмовився від повістки та не з’явився до територіального центру комплектування, попри визнання придатним до військової служби. Про це зазначено у судовому рішенні у справі №336/5...