Хіти тижня. Дозрів рідкісний природний алкоголь: П'яні птахи атакують людей, будинки та транспорт

Про випадки птахо-алкогольної агресії ходили чутки і в Україні. Тепер знаємо, що такі аномалії не фантастика, а природний феномен.

Оця маленька пташка виявилась "п'яним дебоширом"

Мешканцям США з міста Гілберт штату Міннесота докучають п'яні птахи. Пернаті на льоту врізаються в ашини й вікна будинків, задираються до домашніх тварин. Спантеличені амеиканці навіть почали звертатися за допомогою до поліції, зазначають Патріоти України.

Як виявилося, до сп'яніння птахів призвели місцеві ягоди. Перезрівши, вони забродили й перетворилися на спиртовмісний продукт. Зазвичай подібне траплялося пізньої зими, коли більшість птахів вже відбули на південь. Цього ж року морози зарано прийшли в Міннесоту, тому забродили ягоди передчасно. Більшість пернатих ще не встигли відлетіти на зимівлю, тож масово прийнялися налягати на перезрілі плоди. Повідомляє американський телеканал CNN.

За словами професора Анни Піджин, сп'яніння внаслідок поїдання перезрілих ягід серед птахів є частим явищем. За таких випадків у пернатих порушується координація й ослаблюється інстинкт самозбереження. Вони тимчасово втрачають здатність відчувати, де знаходиться хижак. Однак тверезіють доволі швидко.

Тим, хто натрапить на сп'янілу пташку, боятися її не варто. Пернату слід помістити в темне місце. Це може бути сарай чи звичайна коробка. Коли ж пташка заспокоїться, сміливо її випускати.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...