Хіти тижня. "Душили ланцюгом, кололи ножем, вибили зуб цеглою і відрізали фалангу пальця": Жертва російських найманців дала свідчення в ООН

Місія Організації Об'єднаних Націй в ЦАР провела розслідування неймовірної жорстокості по відношенню до місцевого жителя, якого п'ять днів утримували в полоні і піддавали знущанням.

Громадянин Центральноафриканської Республіки Махамат Мамаду звинувачує російських військових у власному викраденні, утриманні в полоні і тортурах, передають Патріоти України з посиланням на DW.

Він стверджує, що його затримала група росіян, помилково прийнявши за повстанця з ісламського радикального угруповання. Ринкового торговця Махамата Мамаду мучили п'ять днів, вибиваючи зізнання в тому, чого він не робив: душили ланцюгом, кололи ножем, вибили зуб цеглою і відрізали фалангу пальця.

Він не знає, чи були ці люди найманцями з ПВК Вагнера або кадровими військовими, але впевнений, що його кривдниками є саме росіяни. І на них не було розпізнавальних знаків миротворців ООН.

Місія ООН в ЦАР, провівши розслідування, підготувала докладний звіт. Результати розслідування передані владі республіки, якій належить прийняти подальші заходи в цій справі.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...