Хіти тижня. Експерти назвали найкорисніші для здоров'я українські страви

В українській національній кухні є чотири страви, від яких не варто відмовлятися.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Вчені регулярно заявляли про те, що найкорисніша їжа для людини - та, яка готується в тій же місцевості, де вона живе, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЗОЖ.

В українській національній кухні є чотири страви, від яких не варто відмовлятися, оскільки вони приносять здоров'ю колосальну користь.

Отже, експерти назвали найкорисніші українські страви:

1. Холодець. Мало кому відомо, що холодець корисний для легенів і бронхів, а також суглобів, але тільки в тому випадку, якщо їсти його потроху і не часто.

2. Сало. Цей усіма українцями улюблений продукт здатний зміцнити імунітет, надати сил, зігріти, поліпшити травлення і навіть настрій.

3. Борщ. За допомогою наваристого борщу можна посилити захисні функції організму, прискорити обмін речовин і в цілому оздоровити травну систему.

4. Вареники. Особливо корисні вареники з вишнею, але і з капустою, картоплею і сиром теж не поступаються за своїми поживними властивостями.

Опублікував: Інна Мартинчук

Підтримка Windows 10 припиниться у жовтні: Стало відомо, які альтернативи

субота, 13 вересень 2025, 18:38

Microsoft 14 жовтня припиняє активну підтримку Windows 10 - безплатних оновлень, патчів безпеки та нових функцій більше не буде. Комп'ютери на Windows 10 продовжать працювати, тож користувачам варто обрати один із кількох сценаріїв - паніки тут немає, ...

Регіональна кухня кидає виклик за первісність загальнонаціональній: "Тушений гурок" визнано надбанням нематеріальної культурної спадщини Чернігівщини

субота, 13 вересень 2025, 18:26

Сіверщина, як і більшість історичних земель. України впродовж століть напрацювала притаманні саме тутешнім мешканцям рецепти загальнонаціональних страв, як той же борщ. Однак при цьому ще має смоколики, які придумали саме тут, або перед усім тут поширені