Хіти тижня. Глобальне потепління: Кліматолог розповіла, якими стануть наслідки для України

Кліматолог Софія Садогурська розповіла про страшні наслідки глобального потепління для України.

Ілюстрація: ЗМІ

Суспільство повинно замислитися над проблемою глобального потепління вже зараз. Кліматолог Софія Садогурська вважає, що через глобальне потепління в найближчі сто років значна частина півдня України опиниться під водою повідомляють Патріоти України.

Фахівець розповідає наступне: "для України критичною проблемою якщо не зараз, то через років сто, що для історії людства не така вже довга перспектива, є проблема підвищення рівня моря. Піднімається рівень океанів, і здається, ніби це десь далеко. Але ми не повинні забувати, що Україна має одну з найбільш протяжних берегових ліній в Європі. І підвищення рівня моря в глобальному масштабі - це дуже серйозно".

Кліматолог зазначає, що у разі підвищення середньорічної температури хоча б на чотири градуси, ниці райони південних областей поглинуть Чорне та Азовське моря.

"Є прогнози, що, якщо температура за наступні сто років виросте на 4 градуси, то існує загроза затоплення для деяких ділянок в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, північній частини Кримського півострова. Це реальні проблеми".

Опублікував: Тетяна Сокот

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...