Хіти тижня. Горе скреп. Атака з небес! В Україні випробували "невидимий" безпілотник (відео)

В Україні пройшли успішні випробування безпілотного авіаційного комплексу Spectator-М1. Літальний апарат створило ВАТ "Меридіан" ім. С.П Королева, заявила прес-служба ДК "Укроборонпром", повідомляють Патріоти України.

Відомо, що модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, досконалу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому перебувати в повітрі більше часу.

В ході випробувань за участю представників Міноборони, Spectator-М1 виконав завдання, максимально наближені до бойових. Зокрема, було перевірено здатність безпілотника виконувати завдання під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

"БПЛА був створений у співпраці з фахівцями Київського політехнічного інституту, які підтвердили свою високу кваліфікацію. Крім того, нашим підприємством було прийнято на роботу ряд фахівців, які допомогли створити всі технологічні лінії, спеціальні лабораторії, вивести формули. Це дозволило нам приступити до виробництва", – повідомив директор "Меридіана" Олег Присяжнюк.

Завдяки нововведенням Spectator може літати майже безшумно. З огляду на його малі розміри, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для супротивника.

Spectator-М1 піднімається на висоту до 3600 метрів, має максимальну швидкість в 120 км/год, швидкість, при якій виконується завдання - 70 км/год. В повітрі безпілотник може перебувати більше 2 годин. Комплекс здатний передавати відеоінформацію в цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...