Хіти тижня. "Я тобі не дорогенька!": В Україні випустили оригінальні футболки, щоб нагадати Порошенку про неприпустимість сексизму (фото)

Приводом для створення футболок стала прес-конференція глави держави, під час якої він дозволив собі фамільярне звернення до журналістки.

Петро Порошенко. Фото:antikor.com.uaЗ нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок, який Україна та світ офіційно святкують 8 березня, випустили футболки з написом "Я тобі не дорогенька". Про це пише Українська правда. Життя, передають Патріоти України.

Нагадаємо, під час своєї прес-конференції 28 лютого Порошенко запросив журналістку видання "Детектор Медіа" Марину Баранівську провести з ним день, щоб подивитися як він живе.

При цьому президент застосував до журналістки звернення "дорогенька": "Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну".

Журналістську спільноту таке звернення обурило.

Дехто порівняв цю фразу зі словами екс-президента Віктора Януковича "Я вам не завидую", яку той озвучив на прес-конференції у 2011 році журналісту Мустафі Найєму.

Дехто вважає це просто панібратством та фамільярністю, ще хтось – сексизмом. Зокрема, останньої думки притримуються журналістка "Громадського радіо" Ліза Кузьменко та медіаекспертка і тренерка з безпеки Інституту Масової Інформації Ірина Земляна.

Саме вони вирішили випустити до 8 березня такі футболки собі та подарувати Марині Баранівській.

"На знак солідарності з журналісткою "Детектору Медіа" та в знак протесту проти сексизму щодо жінок-журналісток, який він транслював на своїй прес-конференції", – пояснила виданню Земляна.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...