Хіти тижня. "Я з машини вийшов - аж заплющив очі: ніби потрапив у СРСР 1980-х. Не повірив власним очам", - "кіборг" про довоєнний Донбас

Атовець констатував, що й мислення у місцевих залишилося з радянських часів, таке ж совкове.

Дружківка. Фото: mistaUA

Восени 2014 року Донбас був схожий на СРСР з усіма "совковими". Враженнями поділився захисник донецького аеропорту і глава Всеукраїнського союзу учасників бойових дій в АТО "Побратими України" Микола Міньо, зазначають Патріоти України.

"Перший населений пункт, куди ми прибули, - Дружківка Донецької області. Я з машини вийшов - аж заплющив очі: ніби потрапив в СРСР 1980-х. Чи не повірив власним очам. Там совдепія не закінчилася. Магазини, дороги, будинки - все залишилося з радянських часів", - розповів Міньо.

"Потім вже коли ми познайомилися з місцевими, зрозумів, що у них і мислення совкове. Вони так і не відчули себе господарями свого будинку, міста, заводу. Партія регіонів зберегла там ставлення до начальника як до божества. У взаємовідносинах залишилася радянська ієрархія і рабська психологія", - додав "кіборг".

За його словами, не встигли бійці зайти в місто, тут же пішов поголос: "бандери" приїхали. Однак пізніше відносини з населенням налагодилися.

"Уже через два тижні нас покликали на збори "бандерівців" в Дружківці. У клубі зібралися місцеві жителі, повний зал. Тільки ми зайшли, почали аплодувати: "Спасибі, що нас захищаєте. Треба просто працювати з людьми, давати пояснення, чесно і відкрито з ними говорити. Ми, наприклад, показували свої військові квитки, переконували, що ми - солдати Збройних сил України. До речі, там дуже багато говорять по-українськи, особливо по селах в Донецькій і Луганській областях", - повідомив Міньо.

Опублікував: Інна Мартинчук

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...