Хіти тижня. Яку пенсію отримуватимуть українці: Озвучена формула розрахунку (відео)

Для кожного з працюючих українців розмір його пенсії буде розраховуватися з індивідуальної формули.

Основний принцип цієї формули в ефірі ObozTV пояснила керівник Інституту громадянських свобод Галина Третякова, передають Патріоти України.

За її словами, уряд сьогодні підвищив так звану страхову складову пенсії. "Це залежить від того, який у тебе стаж, і яка вага твоєї зарплати відносно середньої по країні під час трудової діяльності. Це закладено в індивідуальну формулу", - зазначила вона.

"Індивідуальна формула складається із середньої зарплати за три попередні роки в країні. Вона становила 3746 грн, зараз вона буде змінюватися. Вона множиться на два індивідуальних коефіцієнта. Один - коефіцієнт трудового стажу, (стаж, поділений на 100. Якщо 44 роки, то 0,44)", - пояснила експерт.

"А третя величина - це вага вашої зарплати під час трудової діяльності до середньої по країні. Це рахується по місяцях, а потім ця ваша вага усереднюється за вашу трудову діяльність. Наприклад, якщо ви всю вашу трудову діяльність отримували зарплату в два рази більше, ніж по країні, в цьому випадку коефіцієнт буде 2. Третій коефіцієнт усереднюється по всій трудової діяльності, він є в кожній пенсійній справі", - додала Третякова.

Опублікував: Олег Устименко

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...