Хіти тижня. Йде боротьба: Митрополит Епіфаній назвав головний провал Порошенка

"Вона — головна проблема і наш внутрішній ворог."


Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, що він вважає головною помилкою президента Петра Порошенка. Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Новое время", повідомляють Патріоти України.

Епіфаній, відповідаючи на питання про те, що не вийшло зробити Порошенку, заявив, що той не зміг подолати корупцію. "Вона — головна проблема і наш внутрішній ворог. Ми говоримо про агресію з боку Російської Федерації — тут у нас є потужний зовнішній ворог. Але у нас є і не менш вагомий внутрішній ворог - корупція. Вона глибоко проникла у свідомість не тільки української влади, але й українського суспільства, яке, на жаль, не готове так швидко змінитися. Це добре показують опитування, коли у людей запитують: "Ви проти корупції?" — "Так, я проти" — "Але ви за те, щоб можна було вирішити питання якимось іншим, незаконним шляхом?" — "Так". Ось такий парадокс",- сказав митрополит.

Епіфаній впевнений, що зараз йде боротьба за цінності в суспільстві. "Думаю, вона буде продовжуватися, тому що ми рухаємося в напрямку Європи. Поступово європейські цінності — демократія, свобода — все ж таки подолають проблеми, які вкоренилися в українській державі", - додав він.

Джерело: Новое время

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...