Хіти тижня. Є таке село на Житомирщині: Приклад того, коли люди, маючи можливість, розбудовують Європу у своїй глибинці (відео)

Занедбану школу перетворили у елітний ліцей, де мріють працювати кращі педагоги зі всієї України. І не дивно, в будівлю та обладнення вкладено 150 000 000 гривень. Вчителям зводять житло і сплачують чималенькі зарплати.

Бізнесмен Михайло Весельський, засновник групу компаній «Євротек», витратив величезні статки, щоб дати дітям села, де він сам виріс, майбутнє на котре вважає вони заслуговують. Меценат закликає й інших наслідувати його приклад і робити у складчину такі речі, що змінять нашу Україну. Адже це цілком під силу територіальним громадам, котрі активно формуються в ході реформи децентралізації. Благо велика частка ВВП наразі вже не перераховується до Києва .а залишається на місцях, нагадують Патріоти України.

Отже до школи, точніше – ліцею у селі Радовель Олевського району на Житомирщин. Раніше занедбаний учбовий заклад нині не впізнати. Сучасно, енергоефективно, яскраві коридори, зручні кабінети, нове обладнання. У кожному класі – інтерактивна дошка.

Шкільна їдальня – немов ресторан. Діти самі обирають що їсти – наприклад, суп чи борщ. Запечену картоплю чи кашу з котлетою. Салат та компот. Доїдають все, бо кажуть: смачно як вдома.

У сільський ліцей ідуть навіть з району. Бо тут окрім якісного навчання безліч гуртків. Просторий спортивний зал. А в колись занедбаному підвалі нині – заняття з хореографії, тхеквондо. А також заняття з робототехніки.

А ще ліцей повністю доступний для дітей з інвалідністю. Немає жодного порогу, працює надсучасний ліфт, який сам виробляє електроенергію та абсолютно безпечний для малечі.

Така надсучасна школа-ліцей – мрія бізнесмена та мецената Михайла Весельського. Він вже вклав у будову майже 150 млн гривень. Учителів збирав по всій країні. Претендентів було до 200 на місце. Тепер напроти зводять для педагогів житло. Якщо вони пропрацюють 10 років, то помешкання перейдуть у власність. Поки що квартири орендують у районі і разом з дітьми їздять шкільним автобусом – абсолютно безкоштовно.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...