Хіти тижня. Є таке село на Житомирщині: Приклад того, коли люди, маючи можливість, розбудовують Європу у своїй глибинці (відео)

Занедбану школу перетворили у елітний ліцей, де мріють працювати кращі педагоги зі всієї України. І не дивно, в будівлю та обладнення вкладено 150 000 000 гривень. Вчителям зводять житло і сплачують чималенькі зарплати.

Бізнесмен Михайло Весельський, засновник групу компаній «Євротек», витратив величезні статки, щоб дати дітям села, де він сам виріс, майбутнє на котре вважає вони заслуговують. Меценат закликає й інших наслідувати його приклад і робити у складчину такі речі, що змінять нашу Україну. Адже це цілком під силу територіальним громадам, котрі активно формуються в ході реформи децентралізації. Благо велика частка ВВП наразі вже не перераховується до Києва .а залишається на місцях, нагадують Патріоти України.

Отже до школи, точніше – ліцею у селі Радовель Олевського району на Житомирщин. Раніше занедбаний учбовий заклад нині не впізнати. Сучасно, енергоефективно, яскраві коридори, зручні кабінети, нове обладнання. У кожному класі – інтерактивна дошка.

Шкільна їдальня – немов ресторан. Діти самі обирають що їсти – наприклад, суп чи борщ. Запечену картоплю чи кашу з котлетою. Салат та компот. Доїдають все, бо кажуть: смачно як вдома.

У сільський ліцей ідуть навіть з району. Бо тут окрім якісного навчання безліч гуртків. Просторий спортивний зал. А в колись занедбаному підвалі нині – заняття з хореографії, тхеквондо. А також заняття з робототехніки.

А ще ліцей повністю доступний для дітей з інвалідністю. Немає жодного порогу, працює надсучасний ліфт, який сам виробляє електроенергію та абсолютно безпечний для малечі.

Така надсучасна школа-ліцей – мрія бізнесмена та мецената Михайла Весельського. Він вже вклав у будову майже 150 млн гривень. Учителів збирав по всій країні. Претендентів було до 200 на місце. Тепер напроти зводять для педагогів житло. Якщо вони пропрацюють 10 років, то помешкання перейдуть у власність. Поки що квартири орендують у районі і разом з дітьми їздять шкільним автобусом – абсолютно безкоштовно.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...