Хіти тижня. "Євробляхи" по-новому: Як купити, завезти і оформити авто за новими правилами

В Україні найближчим часом вступлять в силу законопроекти, які дозволять знизити акцизи на розмитнення автомобілів та посилити відповідальність за використання нерозмитнених машин.

Що криється за документом, який запропонувала глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна - передають Патріоти України.

Нові правила для машин на іноземних номерах: ціни і процедура розмитнення

Для коригування вартості авто введуть коефіцієнти - залежно від обсягу двигуна і віку автомобіля, однак найбільш вигідно буде купувати машини віком до 10 років. Зменшиться також розмір податку з авто, скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту Євро-5, а також посилиться контроль за переміщенням і використанням транспорту, зареєстрованого в інших державах.

Тепер базова ставка акцизного податку складе 50 євро для авто з бензиновим двигуном. Для дизельних автомобілів - 75 євро. Повний розмір акцизу буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна. Коефіцієнт двигуна розраховується за такою формулою: об'єм двигуна розділити на 1000. Коефіцієнт віку - кількість повних календарних років, починаючи з наступного за роком виробництва.
Якщо у машини об'єм двигуна 2000 кубічних сантиметрів, їй повних 5 років, тобто вона 2012 року випуску, акциз складе 500 євро. Зараз акциз для авто з таким двигуном, якщо йому до 5 років, становить 3300 євро.
Якщо більше 5 років, то майже 5000 євро. Отже, акциз зменшиться мінімум в 5 разів. Скасується також екологічний стандарт Євро-5. В Україні можна буде легально ввозити машини старше 2010 року. Для авто 15-річного віку з двигуном у 2000 кубічних сантиметрів акциз дорівнюватиме 1,5 тис. євро.

Для нових авто з двигуном в 2 тис. кубічних сантиметрів акциз складе всього 100 євро. Машини з двигуном в 4 тис. кубічних сантиметрів - 200 євро. Для 10-річного авто з дизельним двигуном об'ємом 1600 кубічних сантиметрів, акциз складе 1200 євро.

Нерезиденти і санкції

Відповідно до закону, нерезидент зможе без грошового забезпечення завезти лише одне авто. За порушення термінів режимів транзиту на один день, штраф складе 170 грн., за три дні відстрочки - 850 грн. покарання за місяць перебування такого автомобіля в Україні буде коштувати порушникові 170 тис. грн.

Санкції за використання авто на європейській реєстрації у підприємницькій діяльності, зокрема, для роботи в таксі - складуть 34 тис. грн. особа, яка ввозить таку машину не зможе передавати її в користування іншим людям. За це передбачено штраф у 8,5 тис. грн., А при повторному порушенні - 170 тис. грн. з позбавленням права керування на рік.

Джерело: Знай.UA

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...