Хіти тижня. Їхав з окупованого Донецька: СБУ не пропустила на блокпосту митрополита УПЦ МП

Митрополиту Донецькому і Маріупольському УПЦ Московського патріархату Іларіону було відмовлено у проїзді через лінію розмежування у Донецькій області, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Донецької єпархії УПЦ МП.

«9 грудня представники влади України не дозволили правлячому архієрею Донецько-Маріупольської єпархії Української православної церкви (МП) Іларіону, митрополиту Донецькому і Маріупольському, перетнути лінію розмежування в офіційному пункті пропуску - КПВВ «Новотроїцьке», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що митрополит Іларіон прямував з окупованого Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району на Донеччині. Там планувалась молитва з архієреями УПЦ на честь свята ікони Божої Матері «Знамення» 10 грудня.

За даними прес-служби Донецької єпархії, право митрополита Іларіона на перетин лінії розмежування було анульовано «без вказівки об'єктивних на те причин». У єпархії повідомили, що співробітник СБУ назвав причиною відмови у перетині пункту пропуску «особливим розпорядженням з Києва».

Електронний пропуск Іларіона, за даними СБУ, був анульований 7 грудня. Водночас у єпархії кажуть, що 8 грудня митрополит вільно перетнув пункт пропуску, повертаючись до окупованого Донецька з Києво-Печерської Лаври після засідання Синоду УПЦ.

«Подібні дії свідчать про небажання певних сил у встановленні миру, адже в умовах протистояння Українська православна церква (МП) є єдиною сполучною ланкою, що володіє авторитетом по обидва боки лінії розмежування», - заявили у Донецькій єпархії.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...