Хіти тижня. Йому було тільки 16. Його люто й нещадно забили окупанти у Криму за українську мову

Хлопчина із Рівненщини навчався у Криму в одному із училищ.

У мережі пригадали молодого студента, якому до випуску залишалося кілька днів.. Світлиною на сторінці спільноти порталу Патріоти України у Фейсбук поділилася Тетяна Кайдалова.

Його люто й нещадно забили окупанти у Криму за українську мову.
МАРК ІВАНЮК
Хлопчина із Рівненщини навчався там в одному із училищ.
До випуску залишалося кілька днів...
Маркові було лишень 16 років.
Ні забути,ні пробачити такого не можна!

В той же період (2014 рік) видання nekropole.info повідомляло, що хлопець став жертвою ДТП.

Але його рідні і друзі вважають інакше:

Мати загиблого в Криму 16-річного хлопця: "Мого сина вбили через українську мову"

У місцевій міліції кажуть - молода людина стала жертвою ДТП

У Криму загинув 16-річний житель Рівненської області Марк Іванюк . Рідні хлопця вважають, що до його смерті причетні місцеві правоохоронці. Мати загиблого каже, що трагедія сталася на Великдень - нібито її сина забили місцеві міліціонери, яким не сподобалася його українська мова. Як розповіла жінка, в цьому їй зізнався один Марка, який перебував в той нещасливий вечір разом з ним.

«Йшли ввечері вздовж дороги, на зустріч їхали міліціонери на червоній« шістці ». Хлопці попросили їх підвезти, але ті відповіли відмовою. Після цього, нібито, почався словесний конфлікт, після чого один Марка вже нічого не пам'ятає. Коли прийшов до тями, Марк лежав у калюжі крові », - розповіла Тетяна Іванюк.

У свою чергу в міліції самопроголошеної Республіки Крим свою причетність до того, що трапилося заперечують. За їхніми даними, Марк став жертвою ДТП .

«21 квітня близько другої години ночі невстановлений водій на автодорозі Чорноморське-Оленівка скоїв наїзд на двох пішоходів, які перебували на середині проїзної частини. З місця події винний зник. В результаті ДТП один з пішоходів, 24-річний житель села Оленівка, з множинними травмами, в стані алкогольного сп'яніння, госпіталізований. Другий пішохід, 16-річний житель Рівненської області, від отриманих травм помер на місці події », - повідомили в самопроголошеній МВС Криму."

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...