Хіти тижня. "Історична подія": Варфоломій зробив важливу заяву про томос для України

Вселенський патріарх Варфоломій під час святкової новорічної церемонії розповів про історичність створення єдиної Православної церкви України та підтвердив намір надати Томос 6 січня предстоятелю ПЦУ Епіфанію, повідомляють Патріоти України.

За його словами, надання Томосу 6 січня буде "великою, історичною подією" та фінальною стадією отримання автокефалії Україною.

Господь благословив рік, що минає. Ми славимо його за всі блага, які він нам дав, і особливо за велику і історичну подію – автокефалію церкви України, справа, яка завершиться і буде благословенна наступної неділі в присутності нового предстоятеля цієї сестринської церкви і в присутності президента країни пана Порошенка. Тут вони отримають Томос автокефалії, – наголосив Варфоломій.

Він відзначив, що цьому рішенню було багато жорсткої протидії, але позиція Константинополя не зміниться.

"Однак це не буде перешкодою для нас, оскільки ми формуємо наше рішення на святих канонах, на привілеї Вселенського патріархату, на порядку і традиціях православ'я", – додав Варфоломій.

Також, Вселенський патріарх сподівається, що сестринські церкви, які чинять спротив рішенням Константинополя, будуть "думати більш логічно і справедливо, з більшою повагою та вдячністю до церкви нашого Вселенського патріархату".

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...