Хіти тижня. Карма чи горе-крадії? Стало відомо про нову проблему окупантів у Криму

"Ростех" не зміг вчасно здати електростанції в анексованому Криму, на будівництво яких витратили 71 млрд рублів, і в третій раз запропонував перенести їх запуск. Про це з посиланням на заступника міністра енергетики РФ Андрія Черезова пише РБК, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, зазначено, що Ростех попросив Міненерго перенести терміни запуску двох електростанцій в Криму - Таврійської і Балаклавської ТЕС у Сімферополі і Севастополі відповідно.
Відомо, що перші блоки обох станцій запустили із запізненням на місяць, і вони працюють в режимі пусконалагодження.
"Енергоблоки завантажувалися, коли була така можливість, а іноді взагалі не подавали потужність в мережу, пояснює джерело, близьке до одного з профільних відомств", - пише видання.
За останніми даними, два енергоблоки цих кримських електростанцій можна буде запустити не раніше березня 2019 року, в той час як вони повинні були працювати з березня 2018 року.
Як повідомляється, Ростех вже втретє просить відкласти введення енергоблоків. Перший раз запуск зірвався через "проблеми з генеруючим обладнанням" - німецькими газовими турбінами Siemens, встановленими на ТЕС всупереч санкціям Заходу.
Другий раз (у червні) запустити енергоблоки також не вдалося через те, що, нібито, підрядники не побудували газові відводи і мережі для нових електростанцій.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...