Хіти тижня. Карма: Стало відомо, куди і навіщо прямували знищені у Керченській протоці газовіз та танкер

Росія заохочує масові відключення суднами моніторингової системи AIS. Цього разу аварія призвела до страшних наслідків.

Рятувальники знайшли не усіх моряків. Фото: Радіо Свобода.

Українське Міністерство з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ) опублікувало висновки в зв'язку з трагедією на вході в Керченську протоку, де під час пожежі на судах, які йшли під танзанійським прапором, загинули 14 людей, передають Патріоти України.

Газовіз «Маестро» йшов в російський порт Темрюк, на його борту перебували 14 осіб - громадяни Туреччини та Індії. На борту танкера «Канді» (нова назва - «Venice») знаходилися 17 чоловік - також громадяни Туреччини та Індії. За повідомленням Радіо Свобода, танкери належать турецькій компанії Milenyum Denizcilik Gemi, яка знаходиться в «сирійському списку санкцій США».

Міністерство на своєму сайті повідомило, що два газових танкера були задіяні до незаконних поставок газу до Сирії. «За даними офісу з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США (OFAC), судна Venice і Maestro задіяні для незаконних поставок газу до Сирії, починаючи з 2016 року. Незважаючи на загрози для безпеки судноплавства в Чорному і Азовському морях, ризики для життя людей, РФ заохочує масові відключення судами системи AIS. На цей раз аварія призвела до страшних наслідків - смерті людей», - йдеться в повідомленні МінТОТ.

Вказується, що згідно з даними міжнародних моніторингових систем, танкер «Venice» вийшов з російського порту Темрюк 20 січня, але на момент аварії на судні не працювала система AIS (Automatic Identification System), яка надає можливість не тільки своєчасно реагувати на аварії суден, а й надавати допомогу. Аналогічна ситуація спостерігалася і на танкері «Maestro» - остання інформація про судно була зафіксована AIS 9 січня 2019 року.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...