Хіти тижня. Каспій наступний? Аральське море повністю загинуло. Невтішні висновки вчених (фотофакти)

Через бездумну діяльність радянської влади почались незворотні процеси наростання екологічного лиха. Площа Аралу на початку 1960-х становила 66 458 км². Найбільша глибина була 68 м, середня — 15,5 м.

Аральське море і його залишки повністю зникли - про це говорять проаналізовані за минулий рік фотографії, пишуть вчені. Ймовірно це море не відновиться у найближчі кілька століть, зазначають Патріоти України.

Фотографія, зроблена за допомогою супутника Proba-V 15 червня 2018 року. Ще на початку 1960-х Аральське море займало входило до п'ятірки найбільших озер світу. Зараз залишилися на місці Аральського моря залишкові солонуваті озера займають площу близько 8 тисяч км². Тепер там, де зеленіли буйні пасовища та плескалися гігантські запаси промислової риби вітер розносить пісок з сіллю, котрі вбивають все живе навколо. А посеред пустелі "летючими голландцями" маярять риболовецькі сейнери колись дуже потужного флоту.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...