Хіти тижня. Харчова сода на допомогу: Вчені розповіли, які хвороби вона лікує

Сода вбиває запалення на клітинному рівні.

Харчова сода. Фото: Depositphotos

Харчова сода запобігає аномальним імунним реакціям організму, наслідком яких є розвиток різних хвороб, зокрема, захворювання аутоімунного характеру, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Країну здоров’я".

Про це розповіли дослідники із США з Університету Августи. Вони провели експерименти, під час яких спершу перевірили ефективність соди на щурах, а згодом – на людях.

"Сода дає сигнал спеціальному типу клітин, які беруть участь у запальних реакціях – мезотеліальним клітинам, повідомляючи їм, що у організмі все добре", – заявили дослідники.

Під час дослідження вчені помітили, що у людей, які випивали розчин харчової соди, відбувався збій у процесі вироблення імунних клітин селезінкою. Таким чином, через сигнали мезотеліальним клітинам сода "заспокоювала" селезінку.

Окрім того, організм не активує вироблення макрофагів і лейкоцитів, покликаних знищувати патогени, які у нього потрапляють. Як відомо, надмірна кількість макрофагів і лейкоцитів призводить до того, що імунна система починає боротися з самим тілом людини.

А протизапальна дія соди впливає на роботу селезінки, нирок і крові. Вчені помітили, що під час вживання соди в організмі людини відбувається перехід від запального до протизапального стану. Вчені зазначили, що оскільки сода має здатність впливати на запальну реакцію на клітинному рівні, вона дійсно здатна надавати лікувальний ефект щодо аутоімунних захворювань, зокрема, артриту, хвороб нирок і крові.

Опублікував: Інна Мартинчук

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...