Хіти тижня. У Карибському морі знайшли легендарний корабель зі скарбами на $17 млрд

Знахідку зробили в 2015 році, але із невідомих причин не афішували.

Іспанський затонулий корабель. Фото: sundaynews.info

У Карибському морі виявили затонулий іспанський корабель, на борту якого перебував вантаж золота, срібла і коштовних каменів на 17 мільярдів доларів. Знахідку зробили в 2015 році, але не з якихось причин, не афішували і офіційно інформацію оприлюднили лише зараз, повідомляють Патріоти України з посиланням на LiveScience.

Галеон "Сан-Хосе" затонув в результаті бою з британцями в 1708 році. На його борту був вантаж срібла, золота і смарагдів, який оцінюється в 17 мільярдів доларів. Належність корабля встановили завдяки декоративним дельфінам, вигравіруваним на знаряддях.

Судно було обладнано 62 гарматами і супроводжувалося військовим кораблем. Це не допомогло йому вистояти проти британців.

Для англійців було дуже важливо потопити "Сан-Хосе", так як його вантаж призначався для спонсорування Війни за іспанську спадщину, тривалого протистояння Франції і Іспанії з одного боку і Великобританії з союзниками - з іншого. Чи залишалися нечувані скарби на борту на момент публікації, не відомо.

Опублікував: Інна Мартинчук

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...