Хіти тижня. Хрущов ''зіпхнув'' Крим Україні: Улюблена газета Путіна відкрила незручну правду

Лідер Радянського Союзу Микита Хрущов віддав 65 років тому Крим Україні через те, що на нього потрібно було витратити величезну кількість ресурсів. Про це заявив кандидат історичних наук, заступник директора Інституту історії і політики РФ Володимир Шаповалов в інтерв'ю улюбленій газеті глави Росії Володимира Путіна "Комсомольской правде", повідомляють Патріоти України.

За його словами, "так було вигідно з точки зору розвитку народно-господарського комплексу Радянського Союзу". "Оскільки планувалося будівництво Північно-Кримського каналу, який повинен був окропити Крим, сам Крим по суші був пов'язаний з Україною і мав великі економічні контакти і зв'язки з УРСР, нібито тому так і сталося. Це відповідає дійсності. І канал потрібно було будувати, і зв'язку були, і суша була з Україною", – пояснив він.

"Основна реальна причина – це боротьба за владу в СРСР. Згадаймо, 1954 рік, відразу після смерті Сталіна, це період, коли Микита Сергійович ще неміцно тримає владу у своїх руках. Ще існує досить серйозна опозиція йому. І у своїй боротьбі за владу в Радянському Союзі він розглядав Україну як ресурс. Спирався на українських партійних лідерів. Він шукав союзників серед тих, хто би протистояв "верхівці партії", серед якої сам Микита Сергійович котирувався невисоко", – стверджує Шаповалов.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...