Хіти тижня. Хто отримує 58 тис. грн пенсії в Україні

Ілюстрація: podrobnosti.ua

В Україні офіційно нараховують близько 12,5 млн пенсіонерів. Тобто пенсію отримує третина населення країни. Більшості пенсіонерів щомісяця нараховують мінімальні виплати - 1452 грн. Водночас середня пенсія в Україні становить 2500 грн, повідомляють Патріоти України.

Пенсії більше 10 тис. грн отримують лише 19 тис. українців. Понад 20 тис. грн щомісяця мають 800 пенсіонерів. Найбільше, 58 тис. грн пенсії, отримує військовий льотчик і Герой України.

З 2019 року при розрахунку пенсій будуть враховувати середню зарплату в країні за три роки, зараз за два. За рахунок чого значно знизиться розмір зарплатної бази. З урахуванням зниження "вартості" одного року стажу, в середньому пенсії в порівнянні з 2017-м скоротяться на 25%.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...