Хіти тижня. "Хто вср*всь...": У страшній загибелі туристів у Львові трапився новий поворот

Слідство у справі загибелі від чадного газу двох туристів у Львові схиляється до того, що винним у ньому може бути 74-річний господар квартири.

Однак рідні загиблих стверджують, що житло молодим людям здавав зовсім не пенсіонер, передають Патріоти України .

Не спрацювала витяжка?

10 січня молоді кияни Андрій Разказчиков і Анастасія Ковальчук (Барсук) разом із двома друзями вирушили до Львова. Вони оселилися у старій квартирі на Дорошенка, 65, 4б. А вранці двоє друзів знайшли Андрія і Настю мертвими. Обидва загинули від чадного газу.

Як сказали в поліції Львівської області, причини смерті стануть зрозумілими після експертизи. "Власник квартири встановлений. У квартирі був нещодавно зроблений ремонт, все нове. Там встановлена газова колонка і старий камін. Експерти вже оглянули квартиру, тепер експертиза встановлюватиме, звідки там з'явився газ. Можливо, що і витяжка не так спрацювала", сказала спікер обласної поліції Світлана Добровольська.

Анастасія Ковальчук

Андрій Разказчиков

Адвокат рідних жертв Діна Дрижакова каже, що слідство визнало її клієнтів потерпілими в цій справі.

Смерті "повісять" на пенсіонера?

Як розповіла двоюрідна сестра загиблого Андрія, Христина Єрмакова, квартиру хлопцям здавав не дідусь, а його молода онучка Христина Янко (у дідуся таке саме прізвище). Саме з нею молоді люди і переписувалися з приводу оренди.

Неробочий камін

На зв'язок з сестрою загиблого Андрія вийшов представник сайту Airbnb, через який знімають і здають житло люди в різних країнах. І він передав дані Христини Янко як ріелтора, стверджує Єрмакова. Саме вона здавала молодим людям квартиру і попередила, що піччю не можна користуватися. Тобто, за словами сестри загиблого, вона знала про несправності.

"Ця компанія готова передати всі дані щодо цієї квартири. Зрозуміло, що вона здавалася не вперше. Хоча слідство каже, що, мовляв, дідусь там жив, але вперше здав її заради копієчки. Ми тоді поцікавилися, а де ж були речі дідуся, ми ж бачили, що у квартирі нічого зайвого не було. Літній власник сказав слідчим, що вони десь у коробці, але слідчі нічого не знайшли. Також дідусь стверджує, що у нього є документи на встановлення газової колонки, але він забув де вони є", наголосила Христина Єрмакова.

Переписка з ріелтором Христиною

Зараз, на думку Христини, винним можуть зробити дідуся, який нібито перед приїздом туристів увімкнув камін і пішов. "Хоча раніше говорили, що онучка вмикала його. Щоправда, слідчий попередньо вважає, що джерело смертельного газу в колонці. Її днями демонтували і відправили на комісію. Вона може тривати від 1 до 3 місяців. Що стосується витяжки, то слідчий каже, що вона бутафорська і нікуди не веде", зазначила сестра загиблого хлопця.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...