Хіти тижня. Краса неймовірна! - У Карпатах зацвіла червона рута (фото)

У Карпатах буйно цвіте рододендрон миртолистий, який в народі більше відомий як червона рута.

Рододендрон - низькорослий сланкий вічнозелений кущик, який на високогірних полонинах у червні зацвітає яскраво-червоним цвітом. Квітка росте тільки на найвищих гірських хребтах і цвіте всього три тижні, передають Патріоти України.

Побачити цвітіння рододендрона миртолистого можна на гірських схилах масивів Чорногори, Мармароша і Свидівця, що знаходяться під охороною Карпатського біосферного заповідника.

У старій українській легенді розповідається про квітку, яка лише раз на десять років зацвітає червоним кольором. І коли котра дівчина знайде квітку й подарує юнакові, той буде завжди кохати її, ніколи не зрадить.

Рятувальники Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста оприлюднили унікальні фото цвітіння рододендрону, зроблені на горі Піп Іван.

Джерело: Фіртка

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...