Хіти тижня. Любителям хильнути чарку: Що відбувається з організмом, якщо не пити 28 днів

Іноді зміни можуть бути просто приголомшливими. Вибирати кожному своє або хмільні веселощі, або краще самопочуття та зовнішність

Якщо вірити статистиці, середня людина із середнім доходом випиває близько 9,5 л спиртного на рік, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Це далеко не алкоголік - просто любитель проводити час з друзями і пляшкою чогось міцного або не дуже. Іноді людина дозволяє собі розслабитися протягом робочого тижня - зовсім трохи, буквально один келих вина ввечері, щоб швидше заснути або зняти стрес. А що відбуватиметься з організмом, якщо він зовсім не питиме 28 днів поспіль? Зауважимо відразу: зміни будуть, і досить серйозні.

1-й тиждень

Здається, що підвищується апетит. Насправді люди набагато більше їдять, якщо випивають. А після повної відмови від спиртного людині психологічно хочеться заповнити порожнечу. Як правило, їжею. Хоча можна успішно замінити її на соки або фрукти.
Може з'явитися сильна тяга до солодкого. Алкоголь, особливо солодкий, може підвищувати кількість цукру в крові. При цьому на різних людей спиртне діє по-різному: у когось рівень цукру, навпаки, знижується.

Важко засипати. Актуально для тих, хто звик пропускати чарочку перед сном, щоб позбутися безсоння. Алкоголь просто прискорює занурення в сон, а ось на його якість впливає негативно. Без звичайної дози снодійного перший час засипати стане важко, та й сам сон буде переривчастим і не міцним. Також можливі нічні кошмари.У деяких випадках починаються головні болі, які є маркером серйозних змін в організмі під дією напоїв. Можливо, проблема в розладі печінки, підвищений артеріальний тиск або нестачі гормонів, які притупляють біль (коли людина регулярно випиває, больовий поріг пристойно підвищується).
2-й тиждень

Відновлюється печінка. При регулярних дозах спиртного клітини печінки повільно відмирають, а на їх місці утворюються рубці. Орган може відновлюватися, але відбувається це дуже повільно. Залежність пряма: чим менше людина пила, тим швидше регенерація.

Додатковою мотивацією (у всякому разі, для дам) - зміна кольору шкіри. Спиртне розширює судини, що порушує кровообіг, а це веде до нестачі кисню в шкірі. В результаті алкоголь сушить епітелій, провокує появу пігментних плям і ранніх зморшок.

Поліпшуються травлення. Алкоголь провокує посилене виділення соляної кислоти в складі шлункового соку. Іншими словами, шлунок повільно «з'їдає» сам себе. До речі, саме це є причиною підвищення апетиту при випивці.

Люди, які проводили експерименти щодо відмови від спиртного, відзначають, що на 2-му тижні важче ухилятися від зустрічей з друзями, де є випивка. Якщо перші дні людина тримається на голому ентузіазмі, то тепер потрібна серйозна сила волі.

3-й тиждень

Зникають зовнішні ознаки веселого проведення часу - мішки під очима, синці і припухлості на обличчі. Це відбувається тому, що рідина в організмі більше не застоюється і сечостатева система знову працює добре.

Простіше прокидатися вранці. Людина в стані навіть легкого сп'яніння буквально провалюється в сон і переходить відразу в глибоку фазу, пропускаючи стан дрімоти, й коли концентрація спиртного в крові знижується, сон стає поверхневим і переривчастим, прокидаєшся розбитим і аж ніяк не відпочилим.

Через випивку погіршується слиновиділення, яке впливає в тому числі на стан зубів. Відповідно, без спиртного ризик розвитку карієсу знижується, а зубна емаль стає міцнішою.

Алкоголь притупляє не тільки біль, але і рецептори смаку, а також нюх. Згодом здатності розпізнавати тонкі відтінки смаку і запаху відновлюються.

4-й тиждень

При надмірній вазі маса тіла значно зменшується. Показники індивідуальні: в середньому це 3-4 кг на місяць. Чим довше людина буде вести абсолютно тверезий спосіб життя, тим більше вдасться скинути.

Алкоголь підвищує артеріальний тиск. Якщо це відбувається занадто часто, з'являється ризик виникнення гіпертонії. Люди, які взагалі не п'ють, рідше страждають цим захворюванням. А крім того, знижується ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи і приходить в норму пульс.

Приблизно такі зміни відбуваються з людиною, яка не п’є ні краплі алкоголю протягом 220 днів. Шкіра обличчя і тіла стає набагато чистішою. Пропадають акне і подразненння.

В основному це відбувається завдяки відновленню водного балансу в організмі і нормалізації кровообігу. Колір обличчя вирівнюється, пігментні плями поступово зникають.
Людина мислить ясно і працює більш продуктивно. Мабуть, вплив алкоголю на мозок - один з найбільш малопомітних ззовні чинників. Однак результати досліджень свідчать, що при систематичному прийнятті спиртного спостерігається легка набряклість мозку, розширення кровоносних судин і масова загибель мозкових клітин через нестачу кисню. Такі зміни дуже повільні і, на жаль, незворотні

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...