Хіти тижня. Люті вороги зовсім поруч: Оприлюднено рейтинг найпотужніших націй світу

Україна у рейтингу посіла 33 місце – між Йорданією та В’єтнамом. Найбільше балів вона отримала за військову потужність, однак дуже низькі – за економічну незалежність та лідера країни.

Відповідний рейтинг створювали спільно US News та World Report. Так звана "потужність" країни визначалась політичною, економічною та військовою силою. Також враховувались можливі зовнішні впливи на політику держави, її роль в регіоні, а також персона самого лідера нації, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Першу позицію вже кілька років утримують США. Одразу за ними розташувалась Росія. До п’ятірки найпотужніших також увійшли Китай, Німеччина та Велика Британія. Повний рейтинг 25 найпотужніших країн світу має такий вигляд:

США
Росія
Китай
Німеччина
Велика Британія
Франція
Японія
Ізраїль
Саудівська Аравія
Об’єднані Арабські Емірати
Південна Корея
Канада
Іран
Туреччина
Індія
Австралія
Швейцарія
Італія
Швеція
Катар
Нідерланди
Пакистан
Іспанія
Сингапур
Єгипет
Україна у рейтингу посіла 33 місце – між Йорданією та В’єтнамом. Найбільше балів вона отримала за військову потужність, однак дуже низькі – за економічну незалежність та лідера країни.

Нагадаємо, у травні журнал Forbes опублікував рейтинг найвпливовіших людей світу. Очолив його лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, змістивши президента Росії Володимира Путіна, який до цього чотири роки поспіль був найвпливовішою людиною світу. За ними розташувались президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангела Меркель та голова Amazon і найбагатша людина світу Джеф Безос.

Опублікував: Олег Устименко

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...