Хіти тижня. Мав грати Шарапова замість "душки"-Конкіна: Раптово помер зірковий актор фільму "Місце зустрічі змінити не можна"

У Росії на 80-му році життя помер відомий актор театру і кіно Іван Бортник. Лікарі припускають, що причиною смерті став тромб, що відірвався.

Бортник був легендою московського Театру на Таганці, де грав разом з Володимиром Висоцьким. Актор став відомий після ролей в спектаклях «Гамлет», «Пугачов», «Полеглі і живі», «Три сестри», зазначають Патріоти України.

иван бортник

Справжню славу і народну любов артисту принесли його роботи в кіно. Бортник знявся у фільмах «Рідня», «Іван та Марія», «Чужі листи», «Останнє полювання», «Дзеркало для героя».

скрин

У 1979 році артист отримав свою по-справжньому зоряну роль, знявшись у Станіслава Говорухіна в фільмі «Місце зустрічі змінити не можна». Як згадує знімальна група, спочатку акторові хотіли запропонувати роль Володі Шарапова. Однак всупереч баченню режисера начальство наполягло на «комсомольці, Павці Корчагіні». В підсумку Бортник зіграв бандита «Промокашку» і зумів наділити чарівністю і харизмою явно негативного персонажа. Пізніше актор знову зіграє представників кримінального світу в фільмах «Мама не горюй» (1998) і «Антикілер» (2002).

Нагадаємо, в 2018 році пішли з життя пішов режисер фільму Станіслав Говорухін. До речі, на відміну від головного постановника культового фільму Іван Бортник не помічений в антиукраїнських висловлюваннях.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...