Хіти тижня. Медики назвали п’ять способів зниження тиску без таблеток

Підвищений тиск в середньому віці збільшує ризик старечого слабоумства в літні роки.

Ілюстрація. Фото: Жіночий світ

Вчені заявили, що навіть злегка підвищений тиск в середньому віці збільшує ризик старечого слабоумства в літні роки. У зв'язку з чим дуже важливо тримати показник иску під контролем, зазначають Патріоти України.

При цьому лікарі назвали п'ять способів, як позбутися від високого артеріального тиску без медикаментів.

Сіль

Уникайте вживання солоних продуктів. Ваша норма - не більше п'яти грамів в день, що еквівалентно приблизно одній чайній ложці. До слова, натрій робить негативний вплив також на здоров'я наших нирок, кровоносних судин і збільшує навантаження на ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Алкоголь

Не пийте алкоголь, так як надлишок спиртних напоїв збільшує артеріальний тиск.

Кава

Слідкуйте за рівнем кофеїну в раціоні. Давно встановлено, що кофеїн підвищує артеріальний тиск. Якщо ви маєте підвищений артеріальний тиск, частіше пийте чай. За даними американського сайту з охорони здоров'я WebMD, всього одна-дві чашки зеленого чаю або чаю «улун» в день допоможе знизити ризик розвитку високого кров'яного тиску майже на 50%. Особливо в порівнянні з тими, хто любить каву.

Стрес

Зведіть до мінімуму стрес. Вчені радять ні в якому разі не допускати розвитку панічних і тривожних станів.

Ходьба

Кожен день вам необхідні помірні фізичні навантаження. Особливо важливою є піша ходьба. Регулярна фізична активність зміцнює серце, а сильне серце означає нормальний тиск і менший тиск на кровоносні судини.

Опублікував: Інна Мартинчук

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...