Хіти тижня. М'ясце для біснуватого кремлівського фюрера: У РФ батьки учнів обурені темами шкільних творів

Мати почула плач дитини, коли дівчинка намагалася виконати "домашнє завдання".

Російських школярів примушують думати про війну. Фото: РБК.

У Росії у Санкт-Петербурзі учням четвертих класів задали незвичне домашнє завдання. Школярі вчилися писати листа батькові на фронт. Про це написала мати школярки у своєму ЖЖ, передають Патріоти України.

Мати однієї учениці, науковий співробітник Російського інституту історії мистецтв Ольга Федорченко написала, що таке завдання є в підручнику для четвертокласників. Ольга додала, що завдання викликало у неї стан, при якому "ненормативна лексика дуже хотіла зірватися з губ".

Жінка почула плач дитини, коли дівчинка намагалася виконати "домашнє завдання". "Я пішла з'ясовувати, в чому справа. Виявилося, дано завдання: написати листа батькові на фронт... Це що, ми готуємося до війни?! Робимо заготовки листів рідним?! Навіщо писати нехай навіть уявний лист батькові на фронт?", – обурилася мати Ольга Федорченко.

Як з'ясувалося, таке завдання справді є в творчому зошиті "Просвещение". Автор посібника, до якого додається зошит, – педагог Тетяна Коті.

Варто додати, що до завдання також пропонують використовувати слова і вирази зі "словникової коробки": "Здрастуй", "Дорогий", "Коханий мій", "Я за тобою дуже сумую", "Як там на фронті", "Я допомагаю мамі", "Я тебе дуже-дуже чекаю", "Повертайся з перемогою", "До побачення", "Міцно тебе цілую", "Твій син/дочка".


Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...