Хіти тижня. "Мінська схизма": "Після синоду РПЦ у віруючих УПЦ МП залишилося два шляхи", - Зоря

​Євстратій Зоря назвав засідання синоду РПЦ в Мінську "мінською схизмою".

Євстратій Зоря

На думку представника УПЦ КП Євстратія Зорі, після рішення синоду РПЦ в Мінську про припинення євхаристійного спілкування зі Вселенським патріархатом в українських віруючих УПЦ МП є два шляхи - "йти разом з РПЦ в розділення або залишатися в єдності зі вселенським православ'ям через помісну українську церкву". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Зоря назвав засідання синоду "мінською схизмою (розколом, - ред.)", і заявив, що синод РПЦ повторює політику Кремля і йде по шляху самоізоляції у відповідь на законні рішення міжнародного співтовариства.
"Патріарх Кирило з 1991 року особисто є архітектором розділення Української Церкви. Тому йому важко визнати провину за 27 років удаваної діяльності, яка втягнула всю повноту православ'я в конфлікт", - зазначив він.
Разом з тим, на його думку, ситуація "рано чи пізно буде вилікувана, і РПЦ повернеться в спілкування".
Нагадаємо, сьогодні на засіданні синоду в Мінську Російська православна церква прийняла рішення розірвати євхаристійне спілкування зі Вселенським патріархатом.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...