Хіти тижня. Московський піп з десятками тітушок взяли в облогу сільраду на Волині, вимагаючи скасувати рішення громади про перехід у ПЦУ

Погрози Москви розв'язати громадянську війну в Україні через надання автокефалії не пустий звук.

Фото видання Під прицілом

Увечері 15 грудня в селі Брониця Камінь-Каширського району на Волині невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову і секретаря. Незвані гості вимагали списки людей, які проголосували за те, щоб місцевий храм перейшов в Православну церкву України. Про це в коментарі інформаційному агентству "Волинські Новини" повідомила місцева мешканка Галина, зазначають Патріоти України.

За її словами, в селі зібрали підписи про перехід з Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 осіб проголосували "за", 167 - "проти" або не голосували взагалі.

Так, 82% парафіян виступили за перехід у ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід і приєднання церкви. Однак це не сподобалося місцевому священнослужителю.

"О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення", - каже жінка.

Як повідомив сільський голова Брониці Петро Кошелюк, декількадесят чоловіків на чолі зі священиком Сергієм Голодюком заблокували його та секретаря в приміщенні сільради, звинувачуючи в тому, що він сприяє переходу громади в Православну церкву України.

"Вони кажуть, що я підпис поставив за перехід в українську церкву, то значить я сприяю. Але я підписався "за" як громадянин, житель села, а не як голова! Вимагали в мене списки тих, хто проголосував "за", але вони в людей на руках. Домовились, що завтра їх їм покажемо", - каже Петро Кошелюк.

З його слів, поліція прибула до сільради близько 19:00, після чого його та секретаря ради відпустили.

Зі слів жителя Каменя-Каширського Богдана Козіка, підбурювач цього дійства заявив, що громада увійде до ПЦУ "лише через його труп".

"Цей промосковський терорист возить працівників у Росію і тимчасово окупований Крим", - повідомив Козік

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...

Перевтілення, що вражає! Дівчина з ожирінням з дитинства за рік схудла на 45 кілограмів і розкрила свій секрет (фото)

вівторок, 19 березень 2024, 7:23

Жителька Австралії, яка з дитинства страждала від зайвої ваги, схудла на 45 кілограмів за рік завдяки ходьбі та правильному харчуванню. Її історію розповідає New York Post, . 25-річна Саманта Абреу виросла у родині вихідців із Португалії. З раннього ві...