Хіти тижня. Московський піп з десятками тітушок взяли в облогу сільраду на Волині, вимагаючи скасувати рішення громади про перехід у ПЦУ

Погрози Москви розв'язати громадянську війну в Україні через надання автокефалії не пустий звук.

Фото видання Під прицілом

Увечері 15 грудня в селі Брониця Камінь-Каширського району на Волині невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову і секретаря. Незвані гості вимагали списки людей, які проголосували за те, щоб місцевий храм перейшов в Православну церкву України. Про це в коментарі інформаційному агентству "Волинські Новини" повідомила місцева мешканка Галина, зазначають Патріоти України.

За її словами, в селі зібрали підписи про перехід з Української православної церкви Московського патріархату в Православну церкву України. 750 осіб проголосували "за", 167 - "проти" або не голосували взагалі.

Так, 82% парафіян виступили за перехід у ПЦУ, зібрали сесію сільради, проголосували рішення про перехід і приєднання церкви. Однак це не сподобалося місцевому священнослужителю.

"О 17:40 московський батюшка взяв два десятки людей, схожих на бандитів, приїхав і заблокував голову сільради і секретаря в приміщенні. Вимагають списки тих, хто проголосував за приєднання церкви, а також вимагають скасувати рішення", - каже жінка.

Як повідомив сільський голова Брониці Петро Кошелюк, декількадесят чоловіків на чолі зі священиком Сергієм Голодюком заблокували його та секретаря в приміщенні сільради, звинувачуючи в тому, що він сприяє переходу громади в Православну церкву України.

"Вони кажуть, що я підпис поставив за перехід в українську церкву, то значить я сприяю. Але я підписався "за" як громадянин, житель села, а не як голова! Вимагали в мене списки тих, хто проголосував "за", але вони в людей на руках. Домовились, що завтра їх їм покажемо", - каже Петро Кошелюк.

З його слів, поліція прибула до сільради близько 19:00, після чого його та секретаря ради відпустили.

Зі слів жителя Каменя-Каширського Богдана Козіка, підбурювач цього дійства заявив, що громада увійде до ПЦУ "лише через його труп".

"Цей промосковський терорист возить працівників у Росію і тимчасово окупований Крим", - повідомив Козік

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...