Хіти тижня. Мовний скандал у Львові: Працівниця державної компанії відмовилася розмовляти українською

Як виявилося, вона приїхала до Львова з "навароссїї". На питання клієнта, де це, працівниця державної установи сказала, що "в Росії".​..

У вівторок, 20 листопада одна зі співробітниць львівського відділення державної компанії "Укрпошти" № 13 відмовилася спілкуватися з клієнткою українською мовою і говорила по-російськи. Про це розповіла місцева мешканка Діана Іванків, передають Патріоти України з посиланням на Вголос.

Мешканка Львова прийшла на "Укрпошту", щоб оплатити рахунки. Працівниця державної компанії розмовляла з клієнткою російською. Діана Іванків зробила жінці зауваження, попросивши перейти на українську. Прохання працівниця проігнорувала. Вона відповіла: "А если здесь будет русский государственный язык, то на каком будете говорить?"

Діану Іванків обурило подібне хамство і вона заявила, що "тут ніколи російської мови не буде". На що працівниця Укрпошти відповіла: "Пасмотрім-пасмотрім". До речі, працівниця приїхала до Львова з "Навароссїї". На питання Діани Іванків, де це, працівниця державної установи сказала, що "в Росії".

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...