Хіти тижня. "Ми просто не хотіли, щоб жителів Києва запам'ятали, як жлобів": Мешканці столиці вразили своїм вчинком норвежців (фото)

Фанати з Норвегії розповіли про те, як їх тепло прийняли в будинку киян.

Ажіотаж навколо цін на номери в готелях столиці на час проведення фіналу Ліги Чемпіонів призвів до того, що небайдужі кияни стали запрошувати іноземців до себе додому переночувати абсолютно безкоштовно. Для цього створювалися спеціальні групи в соціальних мережах, де фанати могли домовитися про умови проживання, - розповідає ТСН, передають Патріоти України.

Фанати "Ліверпуля" з Норвегії Кент, Джиммі і Герда знайшли собі притулок у квартирі киян Лілії і Олександра. Познайомилися вони саме завдяки соціальним мережам. "Ми просто не хотіли, щоб жителів Києва запам'ятали, як жлобів. Все відбулося дуже швидко і несподівано. Увечері ми виклали в Інтернет оголошення, і вже на наступний день прийшла відповідь - крім норвежців, були ще молдавани. Все остаточно вирішилося протягом тижня", - розповіли кияни.

Лілія розповіла про те, що вона переглядала ціни на номери в готелях Києва і була неприємно здивована. "В одному з готелів дві доби коштували 1440 гривень, однак із-за приїзду фанатів вартість цього номера тепер становила 67 тисяч гривень. Тобто вартість перевищена в 45 разів".

Норвезькі фанати відвідали Україну вперше. Крім самого футбольного матчу, вони встигли прогулятися тільки по Андріївському узвозу.

Після того, як туристи з Норвегії купили квитки на матч, вони зіткнулися з проблемою дуже дорого житла в Києві. Тоді вони вирішили спробувати щастя з допомогою соціальних мереж, так як почули інформацію про те, що деякі мешканці столиці готові безкоштовно прийняти туристів. Так вони знайшли Лілю і Олександра. "Ми придбали квитки на фінал Ліги чемпіонів за 14 днів до його початку. Якщо б не знайшли де переночувати, залишилися б на вулиці. Дякуємо Лілі", - розповіли хлопці.

Як пояснюють самі фанати, проблема була не тільки у високих цінах на житло, а й у тому, що в Києві відсутня достатня кількість готелів для таких заходів. Вони розповіли, що приміром, у Берліні, таких проблем не виникає, так як там готелів вистачає з головою. "У зв'язку з тим, що у нас обмаль готелів, кожен робить те, що йому захочеться. Хто забронював місця в готелі заздалегідь, у них не виникло жодних проблем, а от хлопцям було значно важче знайти житло", - розповіла Ліля.

Норвежцям дуже сподобалося в Києві. Їх зачарували українці і країна в цілому. "Українці позитивні, постійно посміхаються - вони дуже радісні", - стверджують фанати і розповіли про те, що це не перший досвід відвідування футбольних матчів. У 1992 році вони їздили до Швеції на чемпіонат Європи і опинилися в подібній ситуації з житлом. Тоді їм довелося втрьох ночувати в машині.

Опублікував: Олег Устименко

98-річній жінці, яка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, куплять будинок

вівторок, 30 квітень 2024, 12:54

Співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що 98-річній Лідії Степанівні, яка самотужки пройшла близько десяти кілометрів з окупованої частини Очеретиного на підконтрольну територію України, куплять будинок, інформують Патріоти України. «Терпиш, ...

В Одесі під час ракетної атаки загинув проректор МГУ

вівторок, 30 квітень 2024, 11:45

В Одесі 29 квітня внаслідок ракетної атаки РФ загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН у прес-службі Одеської обласної прокуратури, 44-річного чоловіка знайшли мертвим н...