Хіти тижня. На Київщині селяни вирішили разом зі своїм храмом перейти в ПЦУ і викинули "десант" МП

Надіслані з Києва московські попи намагалися переконати людей залишитись під омофором митрополита Онуфрія та патріарха Кирила, брехали що томос Вселенської патріархії про автокефалію несправжній.

Парафія селища Руде Село на Київщині прийняв рішення про перехід з підпорядкування представництва РПЦ в Православну церкву України. Про це повідомляє місцева волонтерська група в Facebook, зазначають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято на зборах громади в переддень свята Хрещення.

У той же день російські пропагандисти стали поширювати інформацію, що в Рудому Селі планується захоплення Свято-Троїцького храму. У так званому «Союзі православних журналістів» заявляли, що захопити храм мають намір радикали, а парафіяни нібито просять допомогти відстояти їх святиню.

Дійсно, без провокацій не обійшлося, але організували їх священики Московського патріархату. Перешкоджати зборам приїхали найняті московські священнослужителі, зокрема колишній настоятель Свято-Троїцького приходу Ігор Безоглюк.

На зборах цей батюшка заявив, що не покине УПЦ МП і продовжить служити митрополиту Онуфрію і патріарху Кирилу. При цьому він намагався переконати парафіян, що ПЦУ - «наканоніческая» церква.

Слова московських священиків тільки сильніше згуртували парафіян і за перехід в ПЦУ проголосували 90% постійних членів громади.

«Служіть батюшка з тими, хто хоче бути з Москвою. А ми хочемо бути з Богом і Батьківщиною», - заявили своєму колишньому настоятелеві місцеві жителі.

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...

Фінансують вбивства українців: Товари у місцях роздрібного продажу, виробники котрих не вийшли з ринку РФ, вимагають маркувати

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Нажаль, попри наяність величезного переліку досі кожен споживач торгових мереж, будівельних та продуктових магазинів та кав’ярень лиш переступивши поріг установи бачить товар з чорного списку НАЗК. У відповідь на письмовий запит видання “Великий Київ” ...