Хіти тижня. На "літаючій БМП": Боєць, який прорвав барикади сепаратистів у Маріуполі, отримав медаль (відео)

В травні 2014 на швидкості 50 км/ч солдат строкової служби 72-ї окремої механізованої бригади Дмитро Ворона розгромив барикади, встановлені в центрі Маріуполя прихильниками «ДНР».

Це сталося 9 травня 2014 року, і ось - чотири роки по тому - він отримав медаль від військового комісара Донецької області, передають Патріоти України з посиланням на Сайт міста Маріуполя.
"Я служив механіком-водієм. У Маріуполі ми забрали екіпаж поламаної БМП і їхали по проспекту. Попереду побачили збіговисько людей і барикади, як нам здалося, з шин на дорозі. За наказом командира я на швидкості 50 км/год її перелетів. Удар був дуже сильний. Я відразу зрозумів, що крім шин там були бетонні блоки і ще щось важке. Згодом у БМП були серйозні технічні проблеми. Але нам вдалося прорвати барикади, за нами поїхали інші машини", - розповів Дмитро і зізнався, що подібні переїзди в міських умовах (до того дня) не відпрацьовував.
Ось як це було 4 роки тому:

Нагородження проходило в Центральній міській бібліотеці ім. В.Короленка. Нагороду герою сьогодні вручав військовий комісар Донецької області Олександр Сергєєв.

Опублікував: Олег Устименко

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...