Хіти тижня. "Наче сєпари!": Нові знаки відмінності українських прикордонників здійняли в мережі хвилю обурення

Міністерство внутрішніх справ внесло зміни в раніше затверджені зразки знаків розрізнення і правил носіння форми одягу військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Ліворуч - новий беретний знак ДПСУ, праворуч - сєпари...

Як зазначається, зміни торкнулися погонів рядового, сержантського і старшинського складу, які тепер відповідають відзнакам, встановленим для сержантів ЗСУ, передають Патріоти України.

Однак, сумніви у користувачів мережі викликали зміни в кокарді. Так, замість старого щита в щиті, на ній з'явився святий Юрій (Георгій), який перемагає змія. Це стилізоване зображення християнського святого в його найбільш відомому образі, дивно схоже на аналогічне зображення в деяких знаках відмінностей у бойовиків так званих "ДНР-ЛНР".

У Держприкордонслужбі звернення журналістів з цього приводу проігнорували.

Джерело: Апостроф

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...