Хіти тижня. Най жиє ПЦУ! На Львівщині почався масовий вихід православних з Московського патріархату

Кирилу Гундяєву та компанії залишається тільки скреготіти зубами від люті...

Ще три парафії приєдналися до ПЦУ. Фото: соцмережі.

ПЦУ продовжує поповнюватись парафіями Московського патріархату. Ще три парафії УПЦ Московського патріархату приєднались до помісної Православної церкви України. Про це 24 грудня повідомив релігійно-інформаційний сайт Духовна велич Львова, передають Патріоти України.

Так, стало відомо про перехід громад із сіл Піщани та Верчани, що в Стрийському районі, та міста Угнів Сокальського району Львівщини.

Нагадаємо, що 15 грудня у Києві на Об'єднавчому соборі УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної церкви України та частини УПЦ Московського патріархату було ухвалено рішення про створення Православної Церкви України. Першим предстоятелем обрано митрополита Епіфанія.

Духовенство Московського патріархату в Україні засудило собор і не визнало його результатів. Натомість його учасники переконані, що це історичне рішення. Таким чином, митрополита Вінницького і Барського Симеона, митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра було виключено зі складу синоду УПЦ МП, оскільки вони були учасниками створення ПЦУ.

Яке покарання чекає на чоловіків за кордоном, які не оновили дані у ТЦК - пояснення юриста

субота, 27 липень 2024, 10:22

Військовозобов'язані українці, які перебувають за кордоном і не оновили свої військово-облікові дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Їм загрожує штраф, згідно з санкцією статті 210 КУпАП - 17 000- 25 500 грн. Про це розпов...

Нова небезпека! На Одещині каракурт відправив до реанімації чоловіка - сироватки в лікарні не виявилося

субота, 27 липень 2024, 9:59

На Одещині зафіксували перший укус павука-каракурта. Постраждав чоловік, його відправили до Болградської лікарні. Про це повідомляє місцеве видання "Махала", передають Патріоти України. Зазначається, що по допомогу до медиків звернувся чоловік. Він роз...