Хіти тижня. Найкраща страва українського села! Як приготувати капусняк (рецепт)

Як приготувати капусняк? Цей простий і дуже смачний суп готовий позмагатися з улюбленим українським борщем. Але якщо борщ добре знайомий кожній господині, то, щоб приготувати капусняк, потрібно знати деякі нюанси, про які тобі розкажують Патріоти України.

А потім ми з тобою ще посперечаємося, який суп кращий!

Капустняк - інгредієнти:

  • яловичина (реберця або грудинка) - 500 г,
  • картопля - 4-5 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.,
  • капуста (краще молода) - половина середнього качана,
  • пшоно - 1 склянка,
  • томатна паста - 2 столові ложки,
  • борошно - 1 столова ложка,
  • лавровий лист, чорний перець горошком, сіль - до смаку,
  • свіжа зелень у будь-якій кількості.

Капустняк - рецепт приготування:

  1. Варимо смачний бульйон. М'ясо викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою та варимо на середньому вогні.
  2. Щойно вода закипіла, зливаємо її, споліскуємо каструлю, промиваємо м'ясо теплою проточною водою. Знову заливаємо м'ясо холодною водою та ставимо на невеликий вогонь.
  3. Як тільки на поверхні бульйону з'являється піна, знімаємо її шумівкою, кидаємо туди цілу очищену цибулину та перець горошком. Щільно закриваємо каструлю кришкою та варимо м'ясо ще не менше години.
  4. Виймаємо м'ясо з бульйону, дістаємо цибулину. М'ясо залишаємо охолоджуватися.
  5. У бульйон викладаємо промите пшоно. Поки воно закипає, чистимо картоплю. Картоплю викладаємо в бульйон або цілою, або розрізаною навпіл, залежно від розміру.
  6. Щойно бульйон закипить, солимо його та зменшуємо вогонь.
  7. Готовимо засмажку для супу. На сковороді розігріваємо рослинну олію, дрібно ріжемо цибулю та висипаємо на сковороду. У цей час чистимо й тремо на дрібній тертці морквину.
  8. Коли цибуля просмажиться до золотавого кольору, додаємо до неї моркву. Смажимо 5 хвилин, періодично помішуючи.
  9. Викладаємо на сковороду 2 столові ложки томатної пасти, перемішуємо, солимо, накриваємо кришкою й тримаємо ще 5 хвилин.
  10. Тепер кладемо на сковороду 1 столову ложку борошна. Усе швидко перемішуємо, вимикаємо вогонь. Засмажка готова.
  11. На великій тертці тремо капусту. Процедура неприємна, але необхідна.
  12. Виймаємо з бульйону зварену картоплю, розминаємо її на пюре. Кладемо в бульйон капусту, картопляне пюре, часто помішуємо, даємо закипіти. Кладемо туди засмажку.
  13. М'ясо знімаємо з кісточок і дрібно ріжемо. Як тільки суп закипить, викладаємо в нього м'ясо. Дрібно ріжемо свіжу зелень і додаємо в бульйон.
  14. Зверни увагу! Капусняк треба час від часу помішувати, інакше він може підгоріти.
  15. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою та даємо супу настоятися. Подаємо капусняк з великою ложкою сметани.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net

"Швидка" більше не везтиме українців до найближчої лікарні: Як змінили правила транспортування пацієнтів

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:22

За новими правилами бригади екстреної медичної допомоги доставлятимуть пацієнтів з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами до профільних медичних закладів, передають Патріоти України. Як повідомили на сайті МОЗ, з січня 2025 року бригади шв...

Віддав життя за Україну: На Херсонщині загинув 24-річний грузинський доброволець Леван Лохішвілі

четвер, 21 листопад 2024, 22:55

На війні проти російських бойовиків загинув грузинський доброволець - 24-річний Леван Лохішвілі. Про це повідомляє Ехо Кавказа, передають Патріоти України. Зазначається, що захисник загинув 19 листопада у Херсонській області внаслідок вибуху саморобног...