Хіти тижня. Напередодні суду отримав орден "За мужність": У бердянській колонії згвалтували бійця ООС. Хлопця довели до самогубства, - активіст

Сподіватимемося, що причетні зеки та табірне начальство отримають все, що заслужили, від ветеранів, громадськості та держави.

Бердянська колонія. Фото: соцмережі.

У бердянській колонії був зафіксований кричуший випадок насильства над одним із ув'язнених - учасником АТО, передають Патріоти України.
За словами батьків хлопця, після того, що сталося чоловік хотів покінчити життя самогубством. Зараз він знаходиться в жахливому психічному стані. На скандальну ситуацію відреагував і глава ГО "Майдан - Громадський контроль" Віктор Колбанцев, він заявив, що молоду людину згвалтував інший ув'язнений за вказівкою когось із адміністрації колонії.

"Молодой человек 1995 г.р. поймал в зоне ООС какого-то сепара, доставил в полицию, а в итоге ему же дали три года тюрьмы. Этот боец накануне суда от страны получил орден "За мужество". А за это же мужество на фронте в колонии его растоптали и унизили. Если бы не врачи - мы бы в живых парня не увидели. У него ужасное психическое состояние. Он хотел несколько раз покончить жизнь самоубийством. Сейчас он даже маму свою по имени и отчеству называет. Я не понимаю: в какой стране мы живем, если своих героев в тюрьмах насилуем", - заявив Колбанцев.

На даний момент кричущий випадок знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Звернення рідних хлопця також було направлено в Генпрокуратуру, Нацполіцію і Міністерство юстиції.

Джерело: gazeta.zp.ua

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...