Хіти тижня. Настав час змін! - В Україні хочуть перейти на погодинну оплату праці

Експерт вважає, що в Україні настав час змінити норми радянського КЗпП, які не відповідають сучасним умовам трудових відносин.

Україна готується переходити на погодинну оплату праці. Про це розповів голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. Він заявив, що в розвинених країнах праця оплачується по годинах, а не раз на місяць, передають Патріоти України з посиланням на Судово-юридичну газету.

"Всі знають, скільки коштує година праці. Тому нашій країні слід робити те ж саме, тобто переходити на погодинну оплату праці. Тоді і працівник, і роботодавець будуть краще рахувати свої гроші, оскільки кількість годин, відпрацьованих громадянами різних країн Європи, все більше відрізняється між собою. І це суттєво впливає на оплату праці", - заявив Дорошенко.

Крім того, Дорошенко вважає, що в Україні настав час змінити норми радянського КЗпП, які не відповідають сучасним умовам трудових відносин. У багатьох країнах мінімальна заробітна плата затверджена не законом, а договором між профспілками і роботодавцями. За даними Євростату, в січні поточного року країни ЄС по мінімальній зарплаті розподілялися на такі три групи:

  1. Мінімалка нижче 500 євро на місяць. До цієї групи належать: Латвія, Румунія і Угорщина.
  2. Мінімалка від 500 євро до 1000 в місяць. У цю групу увійшли: Хорватія, Чехія, Словаччина, Польща, Естонія, Литва, Греція, Португалія, Мальта і Словенія.
  3. Мінімалка від 1000 євро. Таку зарплату платять в Іспанії, Великобританії, Франції, Німеччини, Бельгії, Нідерландах, Ірландії та Люксембурзі.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...