Хіти тижня. Називав "убогими", потім каявся: Смерть скандального діяча культури нагадала, що він говорив про Україну

В останні роки життя режисер здобув славу активного прихильника зовнішньої політики Росії.

Радянський і російський режисер і актор Олег Табаков, який помер сьогодні, 12 березня, у 2014 році Табаков був одним з діячів культури РФ, які написали листа на підтримку "приєднання" Криму до Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЗМІ.

"Мы хотим, чтобы общность наших народов и наших культур имела прочное будущее. Вот почему мы твердо заявляем о поддержке позиции президента Российской Федерации по Украине и Крыму", - йшлося у заяві.

"Якби наші українські брати були розумнішими, то вони не стали б дискутувати на цю тему. Навпаки треба було сказати:" Ну, вибачте нас, Христа ради, ми на халяву купилися". Ніякого відношення Крим до України, "залежної", "незалежної" - не має", - говорив Табаков про анексію Криму.

У липні 2015 року Олег Табаков в ефірі російського ТБ назвав українців "убогими, темними і неосвіченими людьми, коментуючи введення Міністерством культури України "чорного списку" російських артистів.

"Они и так не очень просветленные. Это как бабушка иногда говорила: "Да плюнь ты на них, они же темные неграмотные люди". Беда в том, что люди нормальные будут страдать оттого, что нормальная информация к ним никак не попадает. И так-то стыдно от мерзости, которые они делают. Убивают людей и разрушают их жилища. А откликаться на это… нет. Я махнул рукой, несмотря на то, что у меня одна четверть крови украинская. Я жалею их. Они в каком-то смысле убогие. Скажу крамольную мысль. Во все времена их самые яркие представители интеллигенции были где-то на вторых и третьих позициях после русских. Мне неловко за них. Положения не исправишь", - заявляв Табаков.

Трохи пізніше актор намагався виправдатися в сказаному і заявляв, що саме це було висмикнуте з контексту, а він сам дуже любить Україну:

"Это надо достаточным количеством злобы и интриганства обладать, мне как-то даже неловко это все… Еще раз я вам скажу: имение моего дедушки было в черте Одесской губернии, - куда выселил государь-император. То, что вы говорите, хм… Вот, для того, чтобы вы что-то поняли: Ой не світи, місяченьку, не світи нікому (поет). Если вы узнали песню - все то, что вы сказали - это такие блудливые бессмыслицы. А вот это то, что вы не знаете: за Сибіром сонце сходить, хлопці, не зівайте (поет). Я вам что-то объяснил? А если Украина в сердце, то, вырывая ее оттуда, ты вырываешь и сердце! Я Украину матку-неньку рідну - люблю! Мать надо любить, остальное - от лукавого"

Опублікував: Evora

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...