Хіти тижня. Не фантастика! - Китайський апарат вперше в історії людства здійснив посадку на зворотному боці Місяця (фото)

Китайський зонд вже надіслав перші знімки зі зворотного боку Місяця.

Китайський апарат "Чан'е-4" 3 січня о 4:26 за київським часом здійснив м'яку посадку на зворотному боці Місяця. Це перший космічний апарат, який сів на зворотній стороні супутника Землі, передають Патріоти України з посиланням на інформагенство Хinhua.

"Китайська станція "Чан'е-4" здійснила посадку на зворотному боці Місяця у четвер, ставши першим апаратом, який здійснив м'яку посадку на невивченій стороні, яку ніколи не видно з Землі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зонд сів у кратері Карман – це величезний ударний кратер у південній півкулі зворотного боку Місяця. На борту станції перебуває місяцехід, який обстежує місце посадки і проведе геологічні та астрофізичні експерименти.

Також китайський телеканал GGTN опублікував перший знімок зворотної сторони Місяця, зроблений зондом "Чан'е-4".


А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...