Хіти тижня. "Не поїде, бо ригає": В Україні розгорівся ще один шкільний скандал

Батько учня однієї з львівських шкіл звинуватив класну керівничку у тому, що вона привселюдно цькує дитину.

Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбук" Олександр Тарасюк, передають Патріоти України.

За словами тата, його син, учень 4-Б класу львівського ліцею №2, повернувся зі школи пригнічений та розповів, що класний керівник повідомила на уроці, що після осінніх канікул весь клас поїде на екскурсію до обсерваторії і попросила підняти руку, хто хоче поїхати.

"Всі учні класу підняли руки, мій син в тому числі. Після цього вчителька зауважила при всіх дітях, що "Дмитро не поїде, тому що він ригає", - написав він.

За словами батька, він звернувся до класної керівнички. Вона відповіла: "Ваша дитина хвора і я не буду прибирати її ригачку". І двічі це повторила при всьому класі. На запитання, як вона замість лікаря може ставити діагноз дитині, відповіла, що один раз вже брала мого сина в поїздку, в якій він "ригав впродовж 5 годин. І Вам, як батьку, повинно бути дуже соромно, що Ви підсунули мені хвору дитину в дорогу".

Як виявилося, цей прикрий інцидент стався ще минулого навчального року, коли клас вперше за три навчальні роки поїхав на екскурсію.

"Впродовж поїздки я телефонував вчительці, щоб поцікавитися, як проходить поїздка, чи все добре. Вчителька відповідала, що все добре. Після поїздки все було ніби-то в порядку. Ніхто не повідомляв нас (батьків), що в дорозі дитину знудило. Орієнтовно через півроку була організована ще одна екскурсія. Дитина була в захваті та з нетерпінням чекала поїздки. Але вчителька, не повідомляючи батьків, під час одного з уроків підняла мого сина та при всьому класі сказала, що оскільки він "обригав весь автобус в попередній поїздці", вона "категорично відмовляється брати його в поїздку". Крім того, вчителька якимось чином поставила діагноз дитині – "непереносимість", на чому неодноразово наголошувала при інших дітях, а вони, в свою чергу, повторювали слова вчительки. Після цього інші учні класу відмовлялися ставати в пару з сином та гратися з ним і говорили: "я не хочу з тобою спілкуватися, бо ти ригаєш". Так продовжувалося до кінця навчального року. Кожного дня вчителька під час уроків знову просила піднімати руки тих, хто їде, і наголошувала при всіх, що "Тарасюк Дмитро не їде, бо він ригає, хворий…", - йдеться у дописі.

За словами Олександра Тарасюка, дитина дуже болісно переносила цей період, з нетерпінням чекала закінчення навчального року, з надією, що хоч впродовж літніх канікул однокласники забудуть про те, як вчителька його принижувала та перестануть насміюватися з нього.

"В школу син йшов з неохотою. Авторитет класного керівника, якого він поважав, був підірваний. Впродовж перерв син самотньо сидів з партою. Кілька разів під час таких неетичних висловлювань вчителя в адресу дитини, під час уроків, він не зміг стримати сльози і дуже через це переживав. Окрім вищезгаданих образ від вчительки регулярно надходили й інші неетичні, аморальні та непедагогічні висловлювання в адресу мого сина, щоб підтримувати негативне ставлення колективу до нього. Син дуже боявся йти до школи, тому що знав, що вчителька буде знову й знову морально знущатися над ним. Ми змушені були відреагувати", - написав батько.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...